Kosmos doneert braille display van USD 2295

Kosmos Energy heeft een braille leesregel gedoneerd aan de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (NSBS) ten behoeve van de ICT-unit en ter waarde van USD 2295. Deze brailleleesregel is een van de modernste brailleleesregels waar kinderen met een visuele beperking gebruik van kunnen maken. “De brailleleesregel is speciaal vervaardigd voor blinden en slechtzienden om gemakkelijk digitale informatie, zoals websites te kunnen lezen en te browsen”, zegt Mike Resomardo, vertegenwoordiger van Kosmos.
Het geavanceerde braille display geeft blinden en slechtszienden de kans om deel uit te maken van de wereld. Het braille display, is een specifiek hulpmiddel om tekst van het computerscherm om te zetten in braille. Kosmos heeft bij dit project assistentie gehad van VSH Shipping voor het kosteloos verschepen en inklaren van het display dat afkomstig is uit de Verenigde Staten.
De directeur van de NSBS, Natasia Hanenberg- Agard en de ICT-docenten, zijn zeer tevreden met deze donatie. Ruim twee jaar geleden heeft de NSBS de ICT-unit vernieuwd. De verouderde leesregels waren niet meer bruikbaar. Toen Kosmos de NSBS benaderde, deelde de directeur hun mede dat er behoefte is aan nieuwe leesregels. Kosmos Energy Suriname is een Amerikaans olie- en gasexploratiebedrijf dat een productiedelingsovereenkomst heeft met Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. voor de offshore blokken 42 en 45. De filosofie van het bedrijf is dat zij niet alleen goed willen zijn als olie- en gasbdrijf, maar dat ze de samenleving ook willen helpen met sociale projecten. “Het bedrijf hoopt zo dus een meerwaarde te creëren in de maatschappij”, aldus de vertegenwoordiger van Kosmos. Later op de dag is de Kennedyschool aan de beurt. De Kennedyschool en zal een geschenk ontvangen ter waarde van SRD 8.200. Bij de start van het schooljaar 2014-2015 had de Kennedyschool te maken met een overweldigende groei van de kleuterafdeling. Momenteel zijn er 5 kleuterklassen met in totaal 25 kinderen. “Er waren 12 nieuw geregistreerden, maar uit ervaring weten we dat er meerdere inschrijvingen plaatsvinden verder in het jaar”, zegt Resomardo. De leiding van de school was daarom zeer verheugd toen Kosmos een bezoek had gebracht aan de school en had aangegeven en dat zij bereid waren een schenking te doen van SRD 8200 ten behoeve van de kleuterafdelingen en een modiste vakafdeling. “De goederen die hiermee aangeschaft konden worden, zijn: speelgoed, puzzles, schilderattributen en twee naaimachines”, zegt Resomardo.

door Melissa Achthoven

More
articles