VES debat over financieel-economisch beleid

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) organiseert op 13 mei aanstaande het gebruikelijke verkiezingsdebat. De grootse politieke partijen mogen dan vertegenwoordigers afvaardigen om de economische paragraaf van hun verkiezingsprogramma te presenteren en vervolgens gereed te staan om daarover in debat te gaan met het publiek. De drie deelnemende partijen/combinaties zullen worden geselecteerd op basis van de IDOS-opinipeilingen die volgens planning eind april zullen worden gehouden. Naast deze partijen/combinaties worden ook de andere partijen, die aan de verkiezingen deelnemen, uitgenodigd om te participeren aan de discussie.
Het doel van de discussie is om in een zakelijke sfeer aandacht te besteden aan economische vraagstukken die ondersteunend zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Het is de bedoeling dat een vertegenwoordiger van de geselecteerde politieke organisaties een presentatie houdt van maximaal 12 minuten, waarna het aanwezige publiek in twee rondes de gelegenheid krijgt om met hem/haar in debat te gaan. De discussie zal zich zoveel mogelijk richten op het financieel-economisch beleid dat de politieke organisatie bij eventuele verkiezingswinst, van plan is uit te voeren.
Voor een vlot verloop en voor een goede discussie, heeft de VES de inleiders ook ge-vraagd om hun presentaties te richten op on-der andere de volgende thema’s: 1. Overheidsfinanciën – Fiscaal beleid – Monetair beleid; 2. Ontwikkelingsbeleid – Ontwikkelingsfinanciering – Vision 2030; 3. Het overheidsapparaat – Public Sector Reform – Private Sector Reform; 4. Ontwikkeling productiesectoren en/of dienstensectoren (3 prioriteiten); 5. Milieu; 6. Werkgelegenheids-beleid – Arbeidsmarktbeleid – Onderwijs; 7. Immigratiebeleid.
Het VES-verkiezingsdebat wordt dit jaar, net als bij de voorgaande debatten, live uitgezonden op radio en televisie. Daardoor zal ook het publiek thuis in een speciale ronde kunnen participeren aan de discussie. In samenwerking met Telesur zal het publiek via e-mail en sms vragen kunnen opsturen aan de partijen/combinaties. Het e-mailadres en het sms-nummer zullen op de avond zelf bekend worden gemaakt.
“Met genoegen nodigt de VES een ieder uit om te participeren aan deze discussie die op woensdag 13 mei wordt gehouden in het KKF-gebouw en om 18.00 uur zal aanvangen”, aldus de economistenvereniging in een persbericht waarin het debat wordt aangekondigd.

More
articles