Ook mini-kunstgrasveld voor Hanna’sLust

   faizelabdoelgafoer

Op het nieuwbouw Hanna’s-Lustproject is gisteren een mini-kunstgrasveld in ge-bruik genomen. Volgens Fai-zel Adoelgafoer, voorzitter van de Task Force Sportac-commodaties van het Minis-terie van Sport- en Jeugdza-ken is dit veld de zesde in een reeks van veertien die het kabinet Bouterse-Amee-rali nog voor het einde van de aanstaande stembusgang wenst af te ronden. Volgen-de week wordt er op Sara-macca nogeen een soortge-lijk sportaccommodatie in ge-bruik genomen.
Net als jeugdparlementarier Ifuel Alberg en Rosselie Coti-no, lid van de Staatsraad en kandidaat voor NDP in Wa-nica, beide woonachtig (ge-weest) op Hanna’sLust deed Abdoelgafoer een beroep op de bewoners van het nieu-we project om zorgvuldig om te gaan met de nieuwe accommodatie. Hij legde de nadruk op het onderhoud zodat er lang gebruik kan worden gemaakt van het sportveld. Aan de kinderen die gebruik zullen maken van het sportveld gad Ab-doelgafoer mee dat sport er-voor zorgt dat zij hun best kunnen doen op school, met elkaar kunnen samenwer-ken en zich verder kunnen ontwikkelen. Hij wees zijn ge-hoor erop dat veel kinderen in andere buurten graag zo’n mini-kunstgrasveld in hun woonomgeving willen heb-ben. Volgens de Task Force-voorzitter heeft de nieuwe accommodatie veel gekost en vroeg hij dat er ook duur-zaam mee wordt omgegaan.
Het stichtingsbestuur dat voor het beheer van het sportveld in het leven is ge-roepen zal volgens Abdoel-gafoer op zoekt gaan naar sporsors om de accommodatie te adopteren zodat on-derhoud op regelmatige ba-sis gegarandeerd is.
Abdoelgafoer deed een be-roep op het stichtingsbe-stuur om regelmatig toernooitjes te organiseren, waarbij ondermeer de verschillende buurten het te-gen elkaar opnemen. Ook zullen scholen in de omge-ving volgens hem ook ge-bruik mogen maken van het sportveld. Hij gaf mee dat het veld ook commercieel mag worden ingezet om financiële middelen te vergaren.

More
articles