Kabinet Bouterse en de luchtkastelen

U verzwijgt, dat de regering Bouterse 5 miljard meer inkomsten heef gehad uit olie en goud door de torenhoge prijzen van deze producten op de wereldmarkt. U verzwijgt dat duizenden mensen die in krotten wonen, nog steeds daarin zitten. Die huizen zijn alleen maar verder verkrot. Deze regering kijkt er niet naar. Duizenden jeugdigen zijn nog steeds werkloos. Medicijnen zijn alleen bereikbaar voor de president en hoge pieten. Het volk mag de meeste medicijnen maar zelf betalen. De hoge pieten van de regering mogen elk jaar diverse malen op reis met hun gezin en aanhang. Het volk mag het doen met een uitstapje naar Colakreek of Marinalex enz.

Duizenden mensen kunnen geen huis bouwen of kopen, maar er worden honderden miljoenen aan corruptiegelden uitbetaald. U zwijgt, dat de twee bruggen over de Suri-name en Coppenamerivier, het volk 50 miljoen NF. aan corruptiegelden heeft gekost. Hiervan is NF 34 milj. naar B. en W. gegaan. Met dit geld had u, ja, u of uw ouders een huis kunnen krijgen van de regering. want met dit geld konden minimal 4000 woningen worden gebouwd voor mensen die niet kunnen bouwen of kopen. bent u niet één van ze? De 150.000 SRD, die besteed is aan het pimpen van de auto van de ex minister van OW, is goed voor 3 woningen. De 650.000 SRD die betaald is voor het pimpen van het kantoor van de ex OW minister is goed voor 13 woningen. Ja u kon eigenaar van één van ze zijn. Want als je geld aan corruptie besteedt, dan kan je het liever aan gratis huizen voor de ,,kleine man’’ besteden. De 400 miljoen die besteed is aan het kabinet van de president, had niet meer dan 100 milj. moeten zijn. Het verschil ad. 300 miljoen is goed voor 600 woningen. Het bedrag van 2.2 miljoen, dat teveel is betaald aan Flex voor de brandweerspullen, is goed voor 24 woningen. U kon ook eigenaar van één zijn. De trein, die deze regering wil bouwen, gaat totaal in 10 Jaren minimaal 260. milj. kosten. In een klein land als Suriname is zo een investering de komende 15 jaren overbodig. Dit doe je pas als je een overschot hebt op de begroting. Met dit geld kunnen 12.500 wo-ningen voor de kleine man bouwen. Laat je niet misleiden, ik heb nog zoveel om aan te halen. De mensen die schreeuwen en jou als kleine man overhalen om te zeggen : nog 5, kijk naar hun leven, zij hebben het goed. Maar hoe is uw leven?Hebt u al een eigen huis? Een eigen vervoer/ Lacht u al in uw leven/ of moet u elke dag weer denken van hoe kom ik vandaag uit met mijn centen/ Zij die zeggen nog 5, zijn degenen die hun luxe leven willen behouden en u willen gebruiken om weer voor 5 te gaan, zodat zij rijker en rijker kunnen worden. Aan u zeggen ze : ik heb je toch basiszorg gegeven/ je kinderen betalen toch geen schoolgeld meer.? Ja dit is het systeem ,wanneer je een volk, de kleine man koest wil houden, Geef ze een paar basiszaken en ga door om je zakken te vullen met het geld van het volk. We hebben ze geleerd: NEKS NO FOUT. Ik ken ze zeggen ze, Ze gaan weer voor ons stemmen. Het gaat bij hun niet om uw welvaart. Neen, tegen u zeggen ze, we investeren voor jullie om over 20-30 jaar welvaart te hebben. Let wel, zij zijn binnen 1 tot 3 jaren multimiljonairs ge-worden. U moet wachten..Elke regering is verplicht om basiszaken in orde te maken. Deze regering heeft, zoals eerder aangehaald 5 miljard meer ontvangen. Dus voor haar was het veel makkelijker om bepaalde zaken in orde te maken. De vorige regeringen hadden niet zoveel inkomsten en toch gaan zij er niet vrij uit. Ook zij hadden meer kunnen doen dan ze gedaan hadden. Ook zij waren corrupt.
Dat ze deze dingen gedaan hebben is prima. Maar dat geeft je niet het recht om van het volk te stelen. Ja corruptie is stelen. Is precies als in een bedrijf. Je hebt een bedrijf en je stelt een directeur aan als hoofd. De directeur doet een paar goede zaken voor je, maakt winst, maar daar steelt hij ook een paar honderdduizenden. Zou je deze directeur handhaven? NEE toch. Dat geeft jou toch niet het recht om te stelen? Indien hij niet zou stelen, zou het bedrijf groter zijn geworden en zou het personeel meer gaan verdienen. Zo moet je Suriname bekijken, Als een bedrijf. Voor vandaag is het genoeg tot een volgende keer. Dan kom ik met meer nieuws om uw ogen te openen. Daag!!!!!!!!!!

Ingezonden: Denny Ristie

More
articles