Santokhi: Beter en Veilig leven

Tijdens een zeer drukbezochte massameeting van de VHP te Munder, is het beleid van de regering aan de kaak gesteld door VHP-voorzitter Santokhi. De VHP-voorzitter hekelde het slechte beleid van de huidige regering ten aanzien van de criminaliteit, corruptie, en de economie.
De VHP voorzitter zei dat de massale opkomst aantoont dat het volk zoekt naar een beter leven, een veiliger leven. U zoekt naar verandering, verbetering en vooruitgang. U hoeft niet meer verder te zoeken. Als u een beter en veilig leven wilt, moet u stemmen V7. Dit meldt de VHP-mediacommissie middels een persbericht.

Criminaliteit
VHP-voorzitter Santokhi haalde in zijn toespraak aan dat hij voor Wet en Recht staat. Voorts staat hij voor veiligheid van elke Surinamer. Ik geloof in mijn land, ik geloof in mijn volk, ik geloof in de Rechtsstaat Suriname en ik geloof dat rechtvaardigheid moet zegevieren.Mijn hele leven heb ik gestreden tegen de criminelen die alles bedreigen waar ik voor sta.Toen, nu en morgen.
Criminelen die u bedreigen en uw plezier in het leven afpakken; u angstgevoel geven. De criminaliteit verruwt en rukt op, maar er wordt geen beleid op dit gebied gemaakt of uitgevoerd. Wij hadden een veiligheidsplan achtergelaten voor deze regering; Wij hadden een verkeersveiligheidsplan achtergelaten; We hebben politiebureaus gebouwd; ze zijn gestopt met de bouw van het hoofdbureau van politie; bouw gerechtsgebouw; bouw politieposten en brandweerkazerne; ze weigeren het OM en RM-gebouw officieel in gebruik te nemen.
Waar u rustig moet kunnen wonen met uw gezin, wordt u geconfronteerd met verslaafden, met halskettingdieven, inbrekers, roofmoordenaars. Laten wij deze oprukkende criminaliteit, nu een halt toeroepen. Ik strijd voor een Suriname waar de onschuldigen geen slachtoffer mogen worden van wanbeleid op het stuk van criminaliteit, onderwijszorg.
Munder deng mang ei plunder; Munder wo stop a plunder. Wij komen om u veiligheid te geven. Ons integraal veiligheidsplan is al opgesteld. U krijgt uw veiligheid terug; u krijgt een buurt Sheriff. Uw gezin krijgt het veiligheidsgevoel terug; Suriname krijgt de veiligheid terug; de goede dagen gaan weer komen.

CORRUPTIE
Hetgeen dat onze samenleving het meeste bedreigt, is het virus ‘corruptie’. Corruptie tiert welig in dit land. Op vrijwel alle niveaus van de overheid en de regering. Er gaat geen dag voorbij waarbij we niet te maken hebben met corruptie. Diefstal van belastinggelden van het volk, diefstal van uw gelden ; aannemen van steekpenningen en regelarij, zijn schering en inslag. Deze regering mist de durf en politieke moed om hervormingen door te voeren en de corruptie daadwerkelijk aan te pakken.
Corruptie is de belangrijkste oorzaak van armoede en onderontwikkeling. Haast alle projecten waar openbare inschrijvingen nodig zijn, worden onderhands gegund. En bijna alle gunningen worden aan vrienden en loyalisten van de NDP gegeven.

ECONOMIE
In de afgelopen periode heb ik zoveel goeds en moois gelezen en gehoord over de staat van onze economie, er is een groei van bijna 4% op jaarbasis. Er worden allerlei geweldige deals gemaakt met buitenlandse banken. Maar deze regering is niet aanwezig bij de CARICOM-VS Summit waar alle leiders van het Caribisch gebied aanwezig zijn om te praten over belangrijke ontwikkelingen, met name op economisch gebied.
Daar waar handelsdelegaties praten over business met Mexico, Honduras, Colombia, Panama en zelfs Cuba, is Suriname nergens te zien. Nu begrijpen we waarom Suriname in de afgelopen regeerperiode niet één grote buitenlandse investeerder heeft weten aan te trekken. Wij gaan weer vertrouwen brengen zodat investeerders hier kunnen investeren.

Ondernemers
Ondernemers weest niet bevreesd; ook voor jullie komen er betere tijden. Ook met de Surinaamse ondernemers gaat deze regering schandalig om. Hoe komt het dat ondernemers die diensten hebben geleverd, maanden, soms zelfs jaren, moeten wachten op hun geld?
Bedrijven gaan failliet en werknemers worden ontslagen, omdat de ondernemers niet over het geld beschikken om ze te kunnen betalen voor hun geleverde diensten. Waar is dan die geweldige groei en vooruitgang? Dan is een excuus van de vicepresident makkelijk gemaakt zonder verantwoordelijkheid te nemen voor het leven van de ontslagen mensen.
Met veel barbari is op het podium bekendgemaakt dat de algemene kinderbijslag wordt verhoogd van 30 naar 50 SRD. Kan iemand mij hier vertellen of ze dit al hebben ontvangen? Wij zullen de kinderbijslag in ieder geval wel verder verhogen; Want een kind verdient meer dan een 20 SRD verhoging per maand!
De kinderbijslag, de AOV en de ziektekostenregeling, gaan wij voor jullie echt in orde maken. We gaan het waardevast maken. De economie gaan we aanpakken, wij gaan ondernemers ondersteunen.
Ondernemerschap moet de fundering van onze economie worden. Ondernemerschap in alle sectoren, van handel en productie tot landbouw en toerisme.
We gaan dit doen met behulp van creditlines en subsidies. Wij gaan kapitaal tegen zachte rente verstrekken aan startende ondernemers, want nieuwe ondernemingen leveren extra arbeidsplaatsen op, leveren meer kennis op, leveren meer geld op voor u en de staat en brengen Suriname daarmee echt vooruit.
Wij gaan de Surinaamse economie weer laten groeien. Wij gaan ervoor zorgen dat Suriname een voorbeeldland voor deze regio wordt met betrekking tot een goed investeringsklimaat, Multi-culturaliteit, welvaart, vreedzaamheid, duurzaamheid en vooral ook veiligheid. Op 25 mei gaat u naar de stembus. U heeft dan de keuze tussen welvaartscreatie of armoede. U kunt zelf kiezen voor integere, deskundige, betrouwbare leiders.

More
articles