Politieberichten

Manspersoon aangehouden voor oplichting
Romeo S. alias Meo, is aangehouden door de politie, wegens oplichting en verduistering. Romeo gaf zich uit als hoge overheidsfunctionaris en zei dat hij in de positie verkeerde om woningen gebouwd door de overheid te kunnen regelen voor mensen. Hij maakte zo een tiental mensen geldbedragen tussen SRD 3000, – en SRD 5000, – lichter. Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept mensen op die door deze Romeo S. zijn opgelicht om zich te melden op de afdeling Kapitale Delicten op het politiebureau de Nieuwe Haven of te bellen op de nummers 403645/403252. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Man met onderdelen aangehouden
Eduardo D. is op 15 april door de politie aangehouden aan de Indira Ghandiweg met in zijn bezit auto-onderdelen die hij ter verkoop aanbood. Eduardo kan de herkomst van de onderdelen niet verklaren. Het gaat in deze om één paar koplampen, één paar achterkoplampen en een witgelakte voorbumper compleet met grill. Het vermoeden bestaat dat de voorbumper afkomstig is van een Toyota Ist. Eventuele benadeelden kunnen zich wenden tot de afdeling Kapitale Delicten op het politie bureau de Nieuwe Haven of bellen op de nummers 403645/403252.

Aanhoudingen te Stolkertsijver
De politie van RBT-Oost heeft in de periode 9 april tot en met 15 april enkele aanhoudingen verricht. Het gaat in deze om de aanhouding van een vijftal onbekenden, die zonder geldige verblijfsvergunning in Suriname verblijven. Deze vreemdelingen zijn in vreemdelingenbewaring genomen.

Man aangehouden met in zijn bezit twee jachtgeweren
Priciano E. is door de politie van Stolkertsijver aangehouden. Priciano die bootsman is, had in zijn bezit twee enkelloop jachtgeweren, waarvan hij geen geldige vuurwapenvergunning kon overleggen. De twee jachtgeweren zijn in beslag genomen ten behoeve van de strafvordering. Priciano is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Chinese winkelier beschoten
Drie rovers hebben op 15 april toegeslagen in een winkel aan de Franchepanestraat. Zij zijn met de dagopbrengst en belkaarten er vandoor gegaan. Bij het verlaten van het winkelpand, schoot één van de rovers die gewapend was met een jachtgeweer met ingekorte loop, op de winkelier. De winkelier werd in zijn linkerschouder geraakt en verkeert buiten levensgevaar. De politie is de daders op het spoor en doet er alles aan om hen zo snel mogelijk in te rekenen.

More
articles