Spanning stijgt in nationale schaakstrijd

Met negen speelronden achter de rug in het VCB Bank Nationaal Schaakkampioenschap stijgt de spanning naar ongekende hoogten. In de strijd tussen de veertien beste schakers van het land vinden scherpe partijen plaats, waarbij jeugdige talenten als Catherine Kaslan,  Cedric Prade en Justin Chou dapper meedoen. Een andere jeugdige schaker die hoge ogen gooit is Pièrre Chang.

Hij bezet op dit moment de derde plaats samen met Fide Meester (FM) Dewperkash Gajadin en  regerend kampioen CM Romario Sanches. Gajadin deelde in de vorige ronden de punten met jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe en Wim Veer door remises te spelen. De vierde plaats is momenteel in handen van jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe.

FM Roger Matoewi, de voormalig tienvoudig landskampioen voert de lijst aan met een vol punt. Suradj Hanoeman is tweede op de voet gevolgd door Pièrre Chang, die slechts op een half punt staat. Opvallend is ook de stijging op de ladder van jeugdtalent Cedric Prade, deze heeft een plaats in de middenmoot weten te verwerven naast routinier en schaker van de Eeuw, Wim Veer.

De sponsor van dit toernooi, de VCB Bank, heeft voor de derde keer op rij dit toernooi mogelijk gemaakt en is er dan ook medeverantwoordelijk voor dat de schaaksport in Suriname floreert. Een florerende sport zorgt ervoor dat spelers beter worden.

Recentelijk konden de vruchten hiervan reeds worden geplukt tijdens de Carifta Games op Barbados. De spelers kwamen terug met viermaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons.

Gelijktijdig met de landskampioenschappen strijden ook de dames voor de kwalificatie van het toernooi voor het dameskampioenschap van Suriname. De dames die zich hebben geplaatst na vijf ronden zijn Anviti Adhin, Sabrina dos Ramos, Victoria Kaslan en Xamira Raghoebier.

Stand VCB Bank Nationaal

Schaakkampioenschap 2015

Plaats/Naam                               Punten

1.FM Matoewi Roger                    8

2.CM Hanoeman Suradj               7

3.FM Gajadin  Dewperkash        6.5

Chang Pièrre                                     6.5

CM Sanches Romario                    6.5

4.Tjong Tjin Joe Calvin                  6

5.Prade Cedric                                 5.5

6.Veer Willem                                  5

7.Malgie Avikaar                             3

8.Dos Ramos Rosangela                               3

WCM Reyna Frijde                         2.5

9.Koenders Etiënne                       2

10.WCM Kaslan Catherine          1.5

WCM Frijde Reyna                         1.5

12.Chou Justin                                 0.5

More
articles