Republikein Marco Rubio kandidaat voor VS

De Republikeinse senator Marco Rubio stelt zich kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Rubio, een rijzende ster op Capitol Hill, is met zijn 43 jaar een van de jongste kandidaten. Hij maakte zijn beslissing bekend in een vergadering met belangrijke gelddonors. Rubio, die later vanavond officieel zijn kandidatuur bekendmaakt in Florida, noemde zich ‘buitengewoon geschikt’ voor het hoogste politieke ambt van de Verenigde Staten. Rubio bekritiseerde tijdens de bijeenkomst Hillary Clinton volop. De jonge senator noemde haar een leider uit het verleden. Hij benadrukte dat de verkiezingen van 2016 een keuze zullen zijn tussen de toekomst en het verleden, aldus een bron die aanwezig was op de vergadering.
Met deze opmerking nam Rubio ook zijn Republikeinse tegenstander Jeb Bush op de hak. Verwacht wordt dat dat de Cubaanse Amerikaan zal inspelen op de weerzin onder veel Amerikanen om opnieuw te gaan stemmen voor een Clinton of Bush.
Rubio is pas bezig aan zijn eerste termijn als senator. Hij werd gekozen in 2010 toen de Tea Party-beweging in de Republikeinse Partij op zijn hoogtepunt was. De 43-jarige Rubio trekt met name veel jonge kiezers aan, een groep die lange tijd moeilijk bereikbaar was voor de Republikeinen. Een kracht van Rubio is ook dat hij veel geld kan binnenhalen voor zijn campagne en van het campagnevoeren houdt.

More
articles