Bekerkampioenschap Nishan’42 historisch

(Foto: Guno Dors)

De bekerfinale tussen Inter Moengo Tapu (IMT) en Nishan’42 is een waar spektakel geworden. Het ging om een voetbalconfrontatie tussen Marowijne (Moengo Tapu) en Commewijne (Meerzorg). IMT is zesvoudig nationaal clubkampioen en is de huidige koploper in de SVB hoofdklasse, terwijl Nishan’42 de lijst aanvoert in de SVB eerste klasse. Uniek is, dat Nishan nota bene gepromoveerd is als semi-kampioen van het 9e SVB Lidbondentoernooi en nu aan kop staat van de SVB eerste klasse ranglijst. Het duel dat zondagavond gespeeld werd in het André Kamperveen Stadion, werd voor landskampioen Inter Moengo Tapu een bittere 1-0 nederlaag, na een 28ste minuut doelpunt van Andrew Murray. Ives Vlijter kreeg vijf minuten voor rust nog een enorme kans, die evenwel spaak liep. In de tweede helft trad club praeses en vijftigplusser   Ronny Brunswijk tegen beter weten het veld op. IMT vond het blijkbaar niet nodig om jonge snelle krachten in te zetten. De inbreng van Romeo Bravo en een discutabele extra zeven minuten  blessuretijd mochten niet baten en Nishan ‘42 werd dan ook verdiend bekerkampioen.