V7 richt zich op verkiezingswinst

De Nationale Partij Suriname (NPS) en haar partners in V7-verband richten zich in deze fase van de verkiezingsstrijd volledig op een verkiezingswinst. Aan V7 gaat er meer bekendheid worden gegeven en de partners zullen in de eindrace naar de verkiezingen van 25 mei ook meer samen optrekken. Dat heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland hedenmorgen verteld aan journalisten tijdens een persconferentie in Grun Djari, het NPS-partijcentrum. De rit naar de verkiezingen bestaat behalve uit veldbezoeken, ook uit een stevige mediacampagne.

V7 maakt zich tijdens de verkiezingscampagne ook op om bij een stembusoverwinning goed en degelijk de regeerverantwoordelijkheid te kunnen overnemen. “Al deze zaken zullen parallel lopen aan de campagne die gevoerd wordt in V7 verband”, aldus Rusland.
Hij zei verder dat jongeren zeer belangrijk zijn voor de NPS en dat de partij zich in de verkiezingsstrijd zal richten op vernieuwing, verjonging en verbetering. Op de DNA-kandidatenlijst van de NPS komen er vijftien personen voor. De partij zet alles in om zoveel mogelijk van deze kandidaten in het parlement te krijgen. Rusland zegt ook dat er vier vrouwen voorkomen op de lijst, waarvan twee uit Paramaribo, één uit Brokopondo en één uit Wanica.
Tijdens de persconferentie zijn de zes NPS-kandidaten op de DNA-lijst van Paramaribo gepresenteerd. De NPS-kandidaten in de overige districten zullen, evenals de kandidaten voor een plek in de districts- en ressortraden, te zijner tijd aan het publiek worden gepresenteerd. Alle DNA- kandidaten hebben tijdens de persconferentie opgesomd wat ze van plan zijn als ze gekozen worden. Rusland is zelf lijsttrekker van de V7-lijst in Parmaribo.
Patricia Etnel, DNA-kandidaat nummer 5 in Paramaribo, zal werken aan gezinsversterking, omdat sterke gezinnen een goede toekomst maken.
Athur Tjin A Tsoi, nummer 7, die sinds 2010 de NPS al in het parlement vertegenwoordigt, wil het opnieuw proberen. Hij heeft gedurende de haast afgelopen zittingstermijn geprobeerd de regering kritisch te begeleiden en bracht verschillende corruptiepraktijken aan het licht. Tjin A Tsoi heeft enkele dossiers bij het Parket van de procureur-generaal gedeponeerd met het verzoek om een onderzoek inzake corruptie bij de Energie Bedrijven Suriname NV. Het is vooralsnog onbekend wat het verloop is van dat onderzoek. “Corruptie is een slechte basis voor ontwikkeling. Er is geen basis als we doorgaan op de weg van corruptie”, aldus Tjin A Tsoi.
De econoom Ruth Renfrum-Continho (kandidaat #10 Paramaribo) hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan onderwijsverbetering, omdat via het onderwijs de morele waarden en normen in de maatschappij vernieuwd kunnen worden. “Zonder onderwijs is er geen ontwikkeling. Met ontwikkeling komt armoedebestrijding”, luidt haar betoog.
John van Coblijn (#11 Paramaribo) voelt zich sterk verbonden met de sociaal zwakkeren en de sporters. Hij vindt het belangrijk dat de Surinaamse maatschappij naar een hoger niveau wordt getild. De kandidaat zegt ook dat hij zich wil gaan inzetten voor het volk. Van Coblijn is voorstander van een goed contact tussen beleidmakers en de vrije pers.
Kandidaat #17, Wayne Telgt, zegt dat hij nieuwe en jonge dingen wil gaan doen. Hij wijst erop dat de NPS de steun van de ouderen met veel levens- en parlementaire ervaring niet uit het zicht mag verliezen. Hij koestert daarom, behalve de jongeren, ook de generatie voor hem.

door Melissa Achthoven

More
articles