Suriname toch opgedragen aan God

Bisschop Meye bidt voor 2de termijn Bouterse

Suriname is tijdens twee afzonderlijke religieuze manifestaties opgedragen aan de Schepper. Christelijke gelovigen, geleid door geestelijken van de Bribi Ministries, hebben tijdens een gebedsmanifestatie gisteren op het Onafhankelijkheidsplein, aan God gevraagd het volk te vergeven en te zegenen. Tijdens een gelijksoortige manifestatie in OCER heeft president Desiré Bouterse een dag eerder samen met andere gelovigen, gesmeekt om interventie van de Almachtige. Zijn optreden was enigszins verrassend, aangezien hij daags van te voren had bekendgemaakt dat zijn aangekondigde opdragen van het land aan God was afgelast.
Bisschop Steve Meye, geestelijk adviseur van Bouterse, heeft hem tijdens de manifestatie in OCER de handen opgelegd, gebeden voor hem en zijn gezin, maar ook God’s hulp ingeroepen voor zijn hoop op een tweede termijn als president. De actie vond plaats op 1ste Paasdag, zondag 5 april, de laatste dag van het jaarlijkse Paasconcert, georganiseerd door de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin (NGGGB).
Veel critici hadden ervoor gewaarschuwd dat het staatshoofd het Paasfeest wilde misbruiken om op een subtiele manier politiek te scoren toen hij aankondigde dat op Tweede Paasdag een geestelijke manifestatie te zullen houden om Suriname op te dragen aan God. Anderen vonden dat hij tegen de achtergrond van de talrijke denominaties in Suriname onwijs had gehandeld door een hoogtijdag van een van deze godsdiensten uit te kiezen, in dit het geval het Christendom. Een derde kritiek was ook dat Bouterse de geestelijk draagkracht mist om zelf een dergelijke missie uit te voeren en dat hij het opdragen liever zou moeten overlaten aan “echte geestelijken”.
In OCER ging het zondagavond vuriger aan toe. Het was voor aanwezigen een uitzonderlijke belevenis dat Bouterse niet alleen het initiatief had genomen om het land op te dragen maar ook hoogstpersoonlijk in gebed is voor gegaan. Zijn optreden werd gewaardeerd. Het staatshoofd zei tijdens een toespraak dat hij veel tegenstand heeft ondervonden, ondermeer van religieuze organisaties. Sommigen gaven van te voren aan dat ze niet zouden meedoen. Hij dankte God dat ondanks alle ellende in de wereld, Suriname rust en vrede ervaart.
Tijdens de manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein is erop gewezen, dat hoewel Bouterse de dienst had afgelast, ze toch hebben gedaan wat hij graag had willen doen, namelijk het land leggen in handen van God. Geloofsgenoten hebben tijdens de samenkomst gezongen, gedanst en gebeden voor zowel het volk als voor het land.

More
articles