Salarissen STVS gestort, maar personeel vreest…

Aan de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) was door de bond van de STVS, onder leiding van bondsvoorzitter Murwin Leeflang, een ultimatum gesteld om voor 24.00 uur ‘s avonds de gelden van het personeel te storten op hun rekening. Dit is inmiddels geschied, maar het personeel, dat geen rekeninghouder is van De Surinaamsche Bank, kan pas donderdag hun salaris tegemoet zien op hun rekening. Dit betreuren zij. Momenteel heerst er vrees onder het personeel dat dit zich zal herhalen. Daarom eist de bondsvoorzitter dat de drie actoren, de bond, de directie en het personeel, om de tafel gaan zitten om de zaken te bespreken. De bondsvoorzitter is niet te spreken over het gebeuren.

“Het is voor het eerst in de geschiedenis voorgekomen bij de STVS dat de betalingen van het personeel zo laat hebben plaatsgevonden en dat het personeel over wilde gaan tot staken”, zegt Leeflang in een vraaggesprek met De West. Heden-morgen, om 08.00 uur, heeft de bond en het personeel een algemene leden vergadering belegd en de personeelsleden hebben hun misnoegen geuit. “Er waren tal van brandende discussiepunten die ter sprake zijn gekomen”, aldus de bondvoorzitter.
Door de late betaling hebben personen die bankzaken moeten afhandelen, nu problemen, want vanwege de late storting wordt er door de bank ‘rente boete’ berekend. Andere personeelsleden hebben ter sprake gebracht dat ze de kinderoppas nu pas kunnen betalen.
Behalve de salarissen, zijn er nog andere financiële situaties binnen de STVS, waarover de bond zich ernstig zorgen maakt. “Wij hopen dat de politiek geen misbruik maakt van de STVS, omdat zij de eigenaar zijn van het bedrijf”, zegt Leeflang.

door Melissa Achthoven

More
articles