Natin-studenten klaargestoomd voor het examen

( foto: Johan de Randamie)

Op het Natuur Technisch Instituut (Natin) aan de Jagernath Lachmonstraat, heeft vandaag de motivatiedag voor de 4de jaars studenten van het Natin plaats gevonden.
Wegens de positieve reacties over de motivatiedag van het vorig jaar, heeft de directie van het Natin besloten deze dag ook dit jaar te organiseren. Studenten hebben zelf kunnen aangegeven voor welke vakken zij extra uitleg willen. Vandaag zijn de lessen verzorgd door docenten van wie de studenten normaal geen les krijgen. De studenten zijn in de gelegenheid gesteld vragen te stellen, over wat zij niet begrepen. Sigrid Dreischor-Jones, onderdirecteur studentenzaken van de sector Techniek, tevens Engels docent van het Natin, heeft aangegeven dat de bedoeling van deze dag is om de studenten zoveel mogelijk te stimulerend om betrokken te blijven bij hun studie. Hierdoor zullen de studenten zich volledig inzetten voor het examen, zodat zij bij het examen een positief resultaat kunnen behalen.
Donaghy Malone, (motivatiespreker, ‘The Achiever is the Believer’) geeft aan dat hij werd uitgenodigd door de directie van het Natin, om de studenten bemoedigend toe te spreken, omdat zij de examen periode tegemoet gaan. De studenten moeten dan goed geprikkeld zijn om hun doelen na te streven. Malone vertelde dat het enthousiasme van de leerlingen merkbaar was. “Mijn verhaal is echt” zegt Malone. Hij bedoelt hiermee dat hij zijn eigen verhaal gebruikt om zo ook anderen te inspireren. Volgens hem bestaat het leven uit vallen en opstaan en is het belangrijk dat je je doel voor ogen blijft houden. Je moet weten waar je naar toe wilt gaan, aldus Molone. De studenten kregen van Malone een blad om hun toekomstplannen te tekenen om ze op die manier te visualiseren. Dit is slechts een methode om deze studenten aan te moedigen om hun doel te bereiken. “Vanaf het begin vond ik het motiverend, ik voel me een beetje beter”, zegt Ronaldo Wijngaarde, student richting Mijnbouw aan. Deze motivatiedag is volgens Wijngaarde beter dan de motivatiedag van het vorig jaar. Hij kon zich vinden in de inspirerende woorden van Malone. Hij gaf aan dat er elk schooljaar twee motivatiedagen gehouden kunnen worden. Na deze dag, zal hij zich extra inzetten en zal hij eraan werken om succes te bereiken, gaat hij verder. Wijngaarde wil zijn eigen mijnbouwconcessie opzetten.

More
articles