Welgedacht C voetbalkampioen Livorno

(Foto: Regillio Derby

De ploeg van s.v.Welgedacht C is zondag gekroond tot kampioen in de eerste klasse van de Livorno Sport Organisatie (LSO). Welgedacht vergaarde in vijf duels van de finaleronde 16 punten.
Welgedacht C bezegelde de titel zondag met een 5-2 overwinning op Vredenburgstar, dit na een 2-0 ruststand. Voor Welgedacht C scoorden Marcello Harderwijck, Sarvaino Pinas (2x) en Giovanni Tempo (2x). De doelpunten van Vredenburgstar kwamen van Iwan Ave en Ramon Kelibi (auto goal).
Welgedacht C en SCV zullen de LSO vertegenwoordigen in het Lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Dit toernooi biedt de ploegen de mogelijkheid tot doorstroming naar de topsectie.
SCV werd zondag namelijk semi-kampioen na een 6-1 overwinning op de onttroonde LSO-kampioen Eendracht. De ruststand was 3-1. Voor Eendracht eindigde het reeds slechte seizoen hiermee in een debacle. Xaviero Mijland opende overigens al in de derde minuut de score namens Eendracht, maar daarna dirigeerde SCV het spel. Serfio Aloekoe, Miquel Hill (3x), Rosche Kwasie en Ritesh Naigi scoorden voor de nieuwe semi-kampioen.
Marcinio Aside van Eendracht en Romeo Ceder van SCV werden rood gekleurd.
In een andere partij won Jivan Jotie met 8-2 van FC ADO. De ruststand was 2-1. De doelpunten van Jivan Jotie kwamen van Sashwin Baynath, Ravesh Chotkan (2x), Orfeo Donk, Romario Misiedjan (3x) en Dyon Panali. Voor FC ADO scoorde Gillermo Bruinhart (2x).
Hill Miqeul van SCV werd met 17 doelpunten de topscorer van de competitie. Met 16 doelpunten tegen werd zijn teamgenoot Dion Dalfour uitgeroepen tpt de minstgepaseerde doelman.
Het vervolgprogramma is als volgt: Donderdag 2 april: 18:30 uur tweede klasse finaleronde Jong Jivan Jotie 2012-Caravan en 20:20 uur eerste klasse verliezersron-de BKV- a.s.Highwaystar.

More
articles