SAB-kuipers krijgen internationale training

Date

De SAB-medewerkers, Joel Mahes en Bobby Kasanpawiro, hebben samen met kuipers van andere distilleerderijen in de regio, in de maand februari een intensieve training op het gebied van het in elkaar zetten van eikenhouten vaten gevolgd op Trinidad. De training was specifiek gericht op de verbetering van de ambachtelijke vervaardigingstechnieken van eikenhouten vaten. Het lageren van rum in eikenhouten vaten is een eeuwenoude traditie.Tijdens de training is ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van lekkages als de vaten eenmaal met rum gevuld zijn. De training was onderdeel van een Cariforum-project gefinancierd door de Europese Unie in het kader van de overeenkomst Caribbean Economic Partnership Agreement en uitgevoerd door de West Indies Rum & Spirits Producers Association (WIRSPA).
Volgens de voorzitter van de WIRSPA, Frank Ward, is het beperken van de verliezen uit gevulde vaten van cruciaal belang voor rum producenten om concurrerend te blijven op de internationale markten. Rum producenten verliezen jaarlijks significante hoeveelheden uit gevulde vaten door verdamping en lekkages. Door de training zijn praktische vaardigheden verkregen om verliezen uit de vaten te beperken en tevens de levensduur van de vaten te verlengen. “Het geheim van goede rum zit namelijk in het vat, dus is het op de juiste wijze in elkaar zetten van vaten van groot belang”, aldus de SAB.

More
articles