March 30, 2015


Partijraad Baasa dient bezwaar in bij BiZa


March 30, 2015

Raadsvoorzitter van de partij Baasa, Peter Amoida en enkele partijraadsleden, hebben vandaag een bezwaarschrift ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In eerste instantie wist de partijraad niet waar zij heen moesten. Vanuit het Kabinet van de President werden zij verder verwezen naar de directeur, Eugene van der San, die hun uiteindelijk de weg wees naar BiZa. De partijraad van Baasa wil graag verduidelijking hebben, waarom zij niet mogen deelnemen aan de verkiezingen, terwijl de partij zich heeft ingeschreven volgens de voorgeschreven statuten. De partijraad wil niet samensmelten met de NDP. Er is wel behoefte om samen te werken. “If yu bouw wan oso, i noh go broko ‘ing, fu go tan’ nanga i birti suma’, zegt de Baasa-woordvoerder, Doedie Bonai. De Partijraad kan zich niet voorstellen dat zij zijn afgekeurd door het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) en willen weten of het CHS wel heeft gekeken naar de statuten. Volgens Amoida heeft de partijraad alle bevoegdheid. Binnen twee dagen zullen zij de uitslag horen. Priesierie vertelde aan de pers dat Amoida een Nederlander is, hij heeft eruit geleerd om in de toekomst liever geen zaken meer te doen met buitenlanders. Daarop reageerde Amoida, hij zei dat hij inderdaad Nederlander is geworden, maar in Suriname is geboren en daarom wil hij het land helpen opbouwen. “Toen de statuten opgemaakt moesten worden, was ik wel goed, nu ben ik Nederlander”, aldus Amoida. Volgens de regeling van de statuten, is Priesierie illegaal bezig. “Hij mag niet zomaar besluiten nemen, zonder terug te koppelen naar de partijraad”. Echter wordt Priesierie gezien als oud- voorzitter. De partijraad zegt dat er intussen al een voorzitter is gekozen, maar zolang de zaken betreffende de partij nog niet in orde zijn, kunnen zij de nieuwe voorzitter niet publiekelijk bekend maken. door Kimberley Fräser

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249