Internationaal worstelgala belooft spektakel

Het Olibis Internationaal Worstelgala van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) belooft morgen spektakel. Vooral het hoofdgevecht tussen de Indiër Pardeep Kumar en de Nederlander Melvin van Suijdam moet een interessante match gaan worden.
Afgelopen woensdag stond het tweetal tijdens de persconferentie in het SOC-gebouw tegenover elkaar.
Kumar is nationaal kampioen van India in zijn klasse. Hij komt uit de deelstaat Haryana. De spraakzame Kumar traint zes dagen per week. Zijn coach is Subhash Chand, die geen onbekende is in Suriname. Zelf heeft hij tussen 2006 en 2008 in ons land gewoond en als trainer en arbiter gefungeerd bij de SWF.
Kumar gaf zijn tegenstander mee dat er op de mat bepaald zal worden wie beter is. Van Suijdam daagde hem uit door te zeggen dat hij hem zeker zal pakken. ‘Ik ben momenteel topfit’, zegt de van huis uit ook professionele MMA-vechter. Van Suijdam begon zijn carrière als Brazilian Ji Jiutsu-vechter en doet de laatste vier jaren aan worstelen.
Volgens SWF-voorzitter Ravin Changoer is er na drie jaar wederom een Indiase worstelaar naar Suriname gehaald. De federatie heeft er alles aan gedaan om dit toernooi te laten slagen. Daarom is, om het arbitrageteam te versterken, ook de Olympische arbiter Ron Visser uit Nederland naar Suriname gehaald.
Het worstelevenement vindt plaats in de Anthony Nesty Sporthal. Op de persconferentie waren alle buitenlandse worstelaars en hun coaches aanwezig alsook de Surinaamse vechters die zullen uitkomen in internationale partijen.
Andere interessante partijen zijn de rematches tussen Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg) en de Duitser Manuel Lorenz en Patrick Tran van Can (Tatami) vs de Nederlander Alex Paulanyi.
Tijdens het worstelgala ‘Nederland versus Suriname II’ in september 2014 in Rotterdam, won zowel Lorenz als Paulanyi zijn wedstrijd tegen de Surinamers. Onze jongens hebben beloofd in eigen land goed terug te zullen komen. De Surinaamse kampioen in de 86kg, Rafael Quartier van WV Commewijne, komt uit tegen de Nederlander Robbie van Straten. Verder komen Lorenz en Paulanyi voor een tweede keer in actie op deze dag en wel tegen de Nickerianen, respectievelijk Mohamed Chiragali (Hind-Keserie) en Soerdas Roepa (Jai Hind).

More
articles