March 27, 2015


Ondernemer schiet gewapende rover dood


March 27, 2015

De directeur-eigenaar van de La Vida Deutz N.V. Motoren aan de Fred Derbystraat (omgeving Land van Dijk), heeft vanmorgen een gewapende man doodgeschoten toen die een poging waagde om hem te beroven. Volgens het relaas van de ondernemer, was de gesneuvelde rover samen met een trawant. Een van de mannen trad, kort na openingstijd, de zaak binnen. De eigenaar vermoedt dat het tweetal al geruime tijd op de loer lag. De man die de zaak voor zwaar materieel binnenkwam, toonde bijzondere interesse voor een machineonderdeel. Hij ging zelfs op zijn hurken zitten om de indruk te wekken dat hij echt oog had voor de machine. Toen de eigenaar hem benaderde met de vraag of hij assistentie nodig had, trok de man een vuistvuurwapen tevoorschijn. De ondernemer dook weg en rende, op de hielen gezeten door de gewapende man, naar een kantoorruimte. De ondernemer had in die ruimte zijn jachtgeweer, welke hij heel snel laadde. De rover trok de deur kantoordeur open en hij kreeg meteen de volle laag vanuit het geweer van de ondernemer. De belager werd in de buikstreek geraakt en overleed ter plekke. De andere verdachte is hierna op de vlucht geslagen. Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op het gebeurde. De politie heeft bevestigd dat er sprake was van een schietincident, maar had het verloop daarvan nog niet op een rijtje gezet toen deze editie ter perse ging. De PR-afdeling van het Korps Politie Suriname geeft mogelijk later vandaag alsnog details over het geval prijs. De naam van de man die is omgekomen, is ook nog niet vrijgegeven. door Melissa Achthoven

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249