Natin docent hoopt voor meer belangstelling

(Johan de Randamie)

De docent-coördinator van de richting landbouw, Savieda Soeltan, hoopt dat de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar van het Natuurtechnische Instituut (Natin) te Idoeweg, meer belangstelling krijgen voor de studierichting Landbouw. Vandaag heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe een tweewielige tractor en attributen voor het opzetten van een plantenkas van 120 vierkante meter overhandigd aan de directeur van het Natin, Cynthia Grϋnberg. De plantenkas zal midden op het terrein geplaatst worden om de aandacht en belangstelling van de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar op te wekken. “Momenteel zijn er maar 13 leerlingen van het 3de en het 4de leerjaar die deze richting volgen, waarvan 4 leerlingen het volgend kwartaal stage zullen lopen en examen zullen afleggen”, zegt Soeltan.

Zowel de Natin-directeur als de leiding zijn zeer tevreden met deze gift, want het vergemakkelijkt de praktijklessen voor de leerlingen. “Nu kunnen de leerlingen op school gebruik maken van de tractor en van de plantenkas, voordien moesten de leerlingen van het 3de en 4de jaar naar het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserrij (LVV) Kwatta om daar gebruik te maken van het equipement dat wordt gebruikt in de landbouw”, zegt Soeltan in een vraaggesprek met De West.  “De leerlingen van het 4de leerjaar gaan jammer genoeg geen gebruik meer kunnen maken van de gift, maar het 3de leerjaar wel”, aldus de richting coördinator.
De directeur van LVV Planning en Ontwikkeling, Gerrit Breinburg, zegt tijdens zijn spreekbeurt dat het beleid van het ministerie erop gericht is om technologie naar de mensen toe te brengen. Zo ziet mendat er wel degelijk kennis nodig is in de agrarische sector en dat er technologie toegepast moet worden om zo doende de productie op gang te laten komen.
De LVV-minister is van mening dat met de komst van de plantenkas, de leerlingen verschillende gewassen kunnen telen en ook leren wat het verschil is tussen het proces bij buitenteelt en teelt in de plantenkas.

door Melissa Achthoven

More
articles