Bushouders niet op de hoogte van winkelcentrum

De PG- bushouders weten niet dat er een beschikking is uitgegeven aan Cactus N.V. voor het opzetten van een winkelcentrum, hotel en parkeerplaats aan de Waterkant. De exacte locatie van de beschikking is het land- en wateroppervlak van 1.14 ha tussen de Keizerstraat en de Heiligenweg. De beschikking werd in het geheim ‘geschonken’ in 2012 door de regering aan een particulier. Echter, de belanghebbenden, de bushouders, bootsmannen en de winkeliers binnen dit gebied, zijn niet op de hoogte hiervan. In eerste instantie schreeuwden enkele buschauffeurs heel positief: “Een winkelcentrum…dat zou heel goed zijn.” Maar als De West hun dan vertelt, dat de parkeerplek van de PG-bussen vervalt, dan hebben zij een heel andere mening hierover. “En die bussen. Waar gaan die bussen dan?”, vroeg één van hen zich af. Volgens hun komt alles goed, zolang er een goede plek wordt aangewezen voor de PG en lijn- 4 eindhalte. Maar ook daaraan twijfelen de buschauffeurs. Omdat hun route dan een heel andere wending zal krijgen. “Wij rijden naar Noord. Het zou lastig zijn als wij nu een ander eindhalte zouden krijgen. Dus alleen maar verkeerde beslissingen worden er genomen”, meent een buschauffeur.

Ook heeft De West een gesprek gevoerd met Edo Doorson, eigenaar van Café Broki. Een klein stukje van Broki dat bijgebouwd is, ligt binnen het gebied, dat door de overheid is uitgegeven aan Cactus N.V., vandaar dat De West graag de eigenaar hierover wilde spreken. Doorson wist, net zoals de buschauffeurs, niets over de beschikking. “Ik werd gebeld, nadat dit artikel in De West verscheen. Maar veel heb ik niet te zeggen.” Doorson zegt dat er jarenlang mensen langs komen, om enkele te noemen: Wijdenbosch en Jhauw, met de bedoeling iets op te zetten. Maar tot nu toe ziet hij niets gebeuren. Doorson zegt zich niet druk te maken over wat er gebeurt of wie wat daar gaat doen. Hij wachtt gewoon af wat er gebeurt.
De West heeft ook de eigenaar van Cactus N.V., proberen te spreken, maar zijn medewerkers gaven aan, dat zijn spreekuur al voorbij was. Voor meer informatie over de beschikking, verwijst De West naar het Keerpunt artikel op zaterdag, 21 maart in De West. Daar is ook een foto van een hypotheek uittreksel, welke op 3 maart 2015 is uitgegeven.

door Kimberley Fräser

More
articles