March 25, 2015


(Foto : Johan de Ramdamie )

Informatiedag in verband met 10-jarig NJP


March 25, 2015

Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) is vandaag, op het terrein van het Cultureel Centrum Suriname (CCS), in verband met haar 10-jarig bestaan met een informatiedag van start gegaan. Leerlingen en leerkrachten van verschillende VOJ-scholen hebben vandaag kennis gemaakt met het NJP en haar samenwerkende organisaties, zoals de Caricom Jeugd Ambassadeurs, Club 25, Young Democracy Unit (YDU) en de Millennium Development Goals (MDG). De bedoeling van de deze informatiedag is om jongeren informatie te verschaffen. Jongeren horen vaak over het NJP, maar weten niet wat het inhoudt, en met wie het NJP samenwerkt. Sarafina Naarden, lid van het NJP, geeft aan dat de informatiedag door het NJP is georganiseerd met als doel om meer jongeren te enthousiasmeren voor de verschillende jongerenorganisaties. Informatie over de organisaties wordt verstrekt in diverse stands. Nadat de jongeren de stands hebben bezocht, hoopt Naarden dat zij meer zullen participeren. Zij geeft verder aan dat jongeren niet moeten wachten op het NJP of op andere organisaties, maar dat jongeren moeten werken aan hun eigen ontwikkeling. “ Je ontwikkelt je voor jezelf en Suriname. Jouw ontwikkeling draagt bij aan een gezonde en dja dja natie”, aldus de woorden van Naarden. De bedoeling van de YDU is om de jongeren bewust te maken van wat democratie inhoudt: hoe men het kan beleven en hoe men er een bijdrage aan kan leveren. Clyde Ford, die onder de jongerentak van de YDU valt, geeft aan dat de YDU zich niet alleen concentreert op de democratie van de politiek. YDU maakt de jongeren ook bewust van de democratie thuis, op school, of in een vereniging. Ford geeft verder aan dat jongeren die in een organisatie zitten, niet altijd hun mening kunnen geven binnen de organisatie. YDU wil dat kinderen van kleins af aan betrokken worden bij de democratie. Het doel van de MDG is om de jongeren te informeren hoe zij kunnen bijdragen aan een betere samenleving en wereld. De commissie van het NJP gaat nog enkele activiteiten organiseren, zoals een sportdag en een cook-out. Een geschikte dag voor deze activiteiten is er nog niet, omdat er rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van de jongeren. De informatiedag duurt tot en met morgen 26 maart.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249