ICT in Education Opleiding ook in Nickerie te volgen

Date

De ICT in Education Opleiding die vorig jaar van start gegaan is op het IOL, is sinds dit jaar ook in Nickerie te volgen. De docenten reizen regelmatig af naar het disctirct Nickerie en gebruiken verschillende technologische middelen om de studenten daar bij te staan als ze niet fysiek aanwezig zijn.
De techniek maakt een belangrijk deel uit bij de nieuwe ICT-opleidingen op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Aangezien de lessen in Paramaribo en in Nickerie worden verzorg, maken de docenten veel gebruik van de moderne technologie. Via Skype kunnen de studenten uit beide districten de lessen simultaan volgen en met elkaar communiceren. De docenten noemen deze ontwikkeling een mijlpaal voor de samenwerking tussen The Institute (The International Institute For Education For Development) en het IOL. Bovendien is in het curriculum opgenomen dat er webinars (web-seminars) zullen worden ontwikkeld. Via dit modum kunnen de docenten lesmateriaal online plaatsen voor de studenten, ook als de instructeurs niet in het land zijn. “Na de ontmoeting met de studenten in Nickerie, is het mij duidelijk dat de leerlingen in Nickerie dezelfde passie hebben als de studenten in Paramaribo om hun vaardigheden te ontwikkelen in de ICT. Het was geweldig om te zien dat het IOL investeringen heeft gepleegd voor de verbetering van de leslokalen afstandsonderwijs mogelijk te maken”, aldus prof. dr. Padmanabhan Seshaiyer (Wiskundige aan The Institute en George Mason University). Seshaiyer feliciteert minister Adhin van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, met de ontwikkeling die hij teweeg heeft gebracht in het onderwijssysteem in Suriname. Ook feliciteert hij de directeur van het IOL, Milton Top, die zich bijzonder heeft ingezet voor het tot stand komen van het geheel. Het duo heeft, volgens de professor, een goed team samengesteld, zowel lokaal als internationaal, dat van de ICT-opleidingen een succes heeft gemaakt. De studenten hebben de module `21st Century Skills and Content Mastery’ onlangs afgerond die werd verzorgd door Seshaiyer. Tijdens deze module, heeft de groep vaardigheden ontwikkeld, alsook het vermogen om weloverwogen beslissingen te nemen. Communicatie, Samenwerking, Kritisch denken en Creativiteit, zijn de fundamentele vaardigheden van deze tijd. De professor is inmiddels al vertrokken naar de Verenigde Staten, maar komt spoedig terug om de 5e module van de opleiding te verzorgen, die zal gaan over `Problem Solving, Modeling and Simulation’s.’

More
articles