Politieberichten

Twee aanhoudingen zaak inbrekersbende Paramaribo- Noord

Sergio Galimo maakte vermoedelijk deel uit van een inbrekersbende. Op vrijdagavond 6 maart is hij in het ziekenhuis overleden ten gevolge van schotverwondingen. Deze ben-de heeft bij een woning in Paramaribo- Noord een inbraak gepleegd. De inbrekers zijn betrapt door de huisbewoner die met een jachtgeweer het vuur op hen opende. Ver-moedelijk is Sergio op die locatie door hagel getroffen, voordat hij en zijn comparanten in hun vluchtauto konden wegkomen. Onder-tussen zijn twee mannen aangehouden en in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat zij deel uitmaken van die inbrekersbende. Het gaat in deze om Randy O. en Miquel N. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van Bureau Centrum.
Informatie over gepleegde strafbare feiten mag u doorgeven aan de plaatselijke politie, aan de Centrale Meld Kamer van de Politie op het nummer 115 of aan de Tiplijn van de politie op het nummer 179.

Dronken `hit and run’ autobestuurder opgesloten

De 34-jarige Clarence A., is op zondag 15 maart aangehouden en opgesloten. Op die bewuste zondag gingen twee politieambtenaren van Bureau Latour naar de Latourweg om een botsing tussen twee auto’s te onderzoeken. Op de plaats van de botsing vernamen de politiemannen dat de ene bestuurder na het verkeersongeval was doorgereden. Het ging om een mannelijke bestuurder in een grijsgelakte auto Toyota Vitz. Men had het kentekennummer van deze auto opgenomen en die informatie werd doorgegeven aan de politie. De politiemannen begonnen het gebied toen af te kammen ter opsporing van de doorrijder. De auto werd gezien op een erf in de Mastklimmenstraat. Daarnaar ge-vraagd, verklaarde een man dat hij de be-stuurder van die auto was. Hij zei dat hij kort tevoren betrokken was bij een aanrijding op de Latourweg en dat hij daarna was weggereden. De agenten constateerden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man weigerde zijn personalia op te geven en om mee te gaan met de agenten. Naderhand zou blijken dat de man de 34-jarige Clarence A. is. Toen een van de agenten Clarence aan zijn arm vastpakte om hem mee te nemen naar de politieauto, begon hij zich hevig te verzetten. Het verzet van Clarence A. was zo hevig, dat hij het uniformhemd van een van de politiemannen een scheur kreeg. Het is de politiemannen uiteindelijk toch gelukt om de verdachte Clarence A. in de pro wagen te krijgen en over te brengen naar het bureau. Clarence A. is in verzekering gesteld voor onder andere wederspannigheid en vernieling. De verkeerswet zal ook op hem worden toegepast voor het rijden onder invloed van alcohol, waarbij hij na een botsing is doorgereden.

More
articles