BEP veroordeelt raciale campagnevoering…

De partij van Broederschap en Eenheid in de politiek (BEP), is niet te spreken over de raciale politiekvoering van een belangrijk deel van haar politieke tegenstanders. Partijtopper en parlementariër Ronny Asabina, heeft vandaag die strijdmethode veroordeeld in een gezamenlijk persbericht met de jongerenraad van de BEP: “Het electoraat wordt op een racistische, misleidende en dus oneigenlijke manier opgejut om niet op de geel-groene partij te stemmen. Stemmen op de BEP, zou stemmen voor een niet-Marron als president betekenen”, aldus een passage uit het persbericht.
De West heeft eerder ook al klachten daarover opgevangen in met name het binnenland. Kiezers worden onder meer geïnstrueerd dat alle stemmen die op de BEP worden uitgebracht, bedoeld zijn om Chandrikapersad Santokhi tot president te maken. De BEP gaat de verkiezingen in in V7-verband met vijf andere partijen, waaronder ook Santokhi’s VHP. V7 bestaat uit: BEP, VHP, NPS, PL, DA’91 en SPA. Eén van de onderlinge af-praken is dat, indien V7 de verkiezingen wint, de partij met de meeste parlementszetels, voorkeur krijgt om een presidentskandiaat naar voren te schuiven. Verschillende partijen in de combinatie hebben ondertussen hun potentiële kandidaten bekend gemaakt. Als BEP die gelegenheid krijgt, dan gaat partijvoorzitter Celsius Waterberg de uitdaging aan. Hij is al sinds oktober vorig jaar tijdens een politieke bijeenkomst te Brownsweg (Brokopondo) aan de achterban gepresenteerd als de presidentskandidaat van de partij. Bij de VHP is Santokhi naar voren geschoven, terwijl de NPS haar eigen voorzitter, Gregory Rusland, beschikbaar heeft gesteld. PL ziet partijtopper Raymond Sapoen als de geschikte man. Alleen SPA en DA’91, de lichtgewichten in de combinatie, hebben niet gerept over een presidentskandidaat. In het persbericht laat de partij weten dat Waterberg het ”een pertinente leugen en de reinste onzin” dat stemmen op BEP tot resultaat moet leiden dat iemand tot president wordt gemaakt.
Het bericht luidt verder als volgt: “Geen enkele partij kan een andere partij het presidentschap schenken, maar het volk bepaald. Dit scenario is bedoeld om de kiezers af te schrikken en te misleiden en zodoende de BEP in een kwaad daglicht te stellen. De partij van Waterberg is goed voor 8 zetels in V7 verband bij maximale verkiezingswinst. Binnen V7 kan de BEP in aanmerking komen voor alle drie voorhoede posities, te weten: presidentschap, vicepresidentschap of voorzitter van De Nationale Assemblee. De BEP gelooft in haar eigen mensen en heeft genoeg kader in huis om elke politieke functie met succes in te vullen. Stemmen voor de BEP betekent de partij in de positie brengen om de gestelde doelen te realiseren, omdat deze partij heeft getoond daadkrachtig, standvastig, betrouwbaar en integer te zijn. De BEP is geen koopwaar en pleegt dus nooit verraad met het gegeven mandaat. Stemmen op BEP is stemmen voor je eigen ontwikkeling.”
Waterberg zegt dat de BEP reeds geruime bezig is met haar verkiezingscampagne. Als onderdeel daarvan worden verschillende wijken en regio’s bezocht. Onder meer wordt middels huis-aan-huis mobilisatie de goede voornemens van de partij gepropageerd. Afgelopen weekend was het de beurt aan Winti Wai en Sophia‘s Lust: “Wij ervaren een goede sfeer op het veld en het vertrouwen in de BEP groeit verder”, zegt hij.
De BEP gelooft heilig erin dat verplicht, toegankelijk, kwalitatief en gelijkwaardig onderwijs voor een ieder, een belangrijk middel is in de strijd voor de verbetering van de kwaliteit van het leven van burgers. Hiertoe wordt gerefereerd naar een UNESCO-rapport dat vorig jaar is uitgebracht, waarin onomwonden wordt aangetoond, dat toegang tot onderwijs de macht heeft om levens te veranderen, door te wijzen op de gunstige effecten van onderwijs op onder meer: individuele- en nationale inkomens, daling van kinder- en moedersterfte, stimulering van vrouwenemancipatie en op het voorkomen en reduceren van ongewenste tienerzwangerschap en tienermoeders.

More
articles