Worstelaars uit India, Duitsland en Nederland naar Suriname

Wanneer op zondag 29 maart aan-staande het Olibis Internationaal Wor-stelgala van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) plaatsvindt, zullen in de Anthony Nesty Sporthal atleten uit India, Duitsland, Nederland en Suri-name hun opwachting maken.
Het was in 2012 toen de SWF voor de laatste keer zo’n groot toernooi organi-seerde met worstelaars uit India en Ne-derland. Het doel van dit toernooi is om het Surinaamse worstelpubliek te vergasten op wedstrijden van topni-veau en het opkrikken van het niveau van de Surinaamse worstelaar.
Uit India komt de worstelaar Pardeep Kumar samen met de bekende coach Subhash Chand. Chand heeft enkele jaren in Suriname gewoond en gefun-geerd als worsteltrainer en -arbiter.
Uit Duitsland komt Manuel Lorenz, terwijl uit Nederland Melvin van Suij-dam, Alex Paulanyi en Robbie van Straten komen. Lorenz en Paulanyi zijn geen onbekenden voor Suriname. Vorig jaar hadden ze beiden gewonnen van onze jongens tijdens het in-ternationaal gala ‘Nederland versus Suriname deel 2’ in Rotterdam, Ne-derland. Ook Olympisch scheidsrech-ter Ron Visser uit Nederland zal present zijn in Suriname om partijen te leiden tijdens dit gala. Het ligt in de be-doeling dat de buitenlanders ook cli-nics zullen verzorgen voor de Suri-naamse atleten en officials gedurende hun verblijf.
In de hoofdpartij komt Pardeep Kumar uit tegen Melvin van Suijdam oftewel India vs Nederland. De andere buitenlanders nemen het allemaal op tegen de Surinaamse worstelaars.
De Surinaamse jongens zijn sinds eind januari in training voor dit toernooi. Speciaal om de voorbereidingen was ook de Nederlandse coach Hans Berkenbosch voor een maand in Suri-name. De centrale trainingen worden ook na het vertrek van Berkenbosch voortgezet.

More
articles