Marlet pakt zilver op Aruba International Half Marathon

In een tijd van 1 uur en 36 minuten wist Carolien Marlet een zilveren medaille te winnen in de “over-all” categorie tijdens de Aruba International Half Marathon .
In haar leeftijdscategorie ein-digde ze op de eerste plaats.
De zeer goed georganiseerde race vierde dit jaar haar 30-ja-rig bestaan en werd gelopen op zondag 15 maart.
In totaal verschenen er 800 renners (individueel en esta-fette) en snelwandelaars aan de start van de 21.1km loop die begon om 05:30 uur ‘s morgens in Sint Nicolaas en voerde in een rechte lijn rich-ting Oranjestad. Ondanks het vroege tijdstip heerste er een gezellige drukte langs de rou-te met supporters.
Onderweg moesten er twee behoorlijke heuvels bedon-gen worden.
De 70 vrijwilligers deden heel enthousiast mee met het aanvuren van de atleten en het overhandigen van drank tijdens de loop. Tijdens en na de loop was er voldoende water, Gatorade, fruit en soep.
Overige Surinaamse deelnemers waren: Wies Haver-kamp die een tijd van 2 uur en 6 minuten registreerde, Juan Pigot die het traject in 1 uur en 37 minuten aflegde en de op Aruba wonende Surina-mer Johnny Cheng die er 1 uur en 47 minuten overdeed.
De “overall” winnaars waren Ronald Staring uit Aruba bij de mannen en Nicole Cocoz-za uit de Verenigde Staten bij de vrouwen.

More
articles