Meer aandacht voor mensen met beperking

(Foto: Johan de Randamie)

De directeur van de Surinaamsche Bank (DSB), Sigmund Proeve is van mening dat er weinig aandacht besteed wordt aan mensen met een beperking. Hij vindt dat er in de toekomst meer aandacht aan deze groepen moet worden besteedt en in het bijzonder aan de Surinaamse kinderen met een beperking. De directeur, zegt tijdens zijn toespraak, dat deze kinderen deel zijn van de samenleving in dat kader heeft ook het bedrijfsleven opgeroepen meer te doen voor deze doelgroepen, in welke vorm dan ook. “Het is niet alleen een taak van de overheid, maar ook van het bedrijfsleven”, zegt de directeur

Gedurende het hele jaar, zal DSB activiteiten ontplooien en laten merken dat de bank er is voor de samenleving. “We zitten in de samenleving, daarom heeft de DSB in verband met haar 150- jarig bestaan de DSB-medewerkers in de gelegenheid gesteld iets terug te doen voor de samenleving”, zegt de bankdirecteur in een vraaggesprek met De West. Het project is genaamd ‘DSB Giving Back’ en is onderdeel van DSB Geeft!, DSB Tracteert! en DSB Investeert. Tijdens de uitvoering van dit project, hebben de medewerkers ervoor gekozen om hun vrije tijd op te offeren en deel te nemen aan het project, omdat zij ook hun betrokkenheid bij de samenleving willen tonen, aldus Tirzah Keyzer, teamlid van het project in een vraaggesprek met De West. Dit was vandaag ook te merken tijdens de ‘DSB Giving Back’ dag in de Paramaribo Zoo. Vandaag mochten 14 kinderen van de Stichting Blindencentrum Suriname (SBS) en 45 kinderen van de Kennedyschool, onder begeleiding van leerkrachten, schoolleiders en medewerkers van de DSB, genieten in de Paramaribo Zoo. Ze hebben een wandeling gemaakt in de Zoo en een medewerker van de Zoo vertelde het één en andere over de dieren. De leerkrachten van de Kennedyschool, gebruikten gebarentaal, zodat de leerlingen die informatie begrepen. Voor de kinderen van de SBS is er gebruik gemaakt van aanschouwend materiaal dat zij konden aanraken en voelen. Na de rondleiding mochten de kinderen genieten van andere attracties, zoals een clown.
Als hoogtepunten voor dit jaar, heeft Proeve op schema staan het Kinderboeken Festival, dat maandag aanstaande in Paramaribo van start gaat en de Nationale Kunstbeurs, die gehouden zal worden in de tuin van de bank. In de maand juli heeft de bank ook iets in petto voor de samenleving, maar dat wil hij nog geheim te houden. In het gehele jaar 2015 zal de bank projecten uitvoeren.

door Melissa Achthoven

More
articles