Saamaka bezorgt Vasco Da Gama eerste verlies

(Foto: Regillio Derby)

Vasco Da Gama, de nummer één van de algemene alsook de koploper van de finale-ronde bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB), heeft zondag zijn eerste puntenverlies moeten incasseren. Tegen Saamaka werd het 1-1. Voor de ploeg, bestaande uit Brazilianen, was dit niet alleen het eerste puntenverlies, maar betekende het ook dat Flora dichterbij kroop.
Vasco Da Gama staat nu op 9 punten, waarvan 2 bonuspunten, terwijl Flora tot op één punt genaderd is. De regerend NGVB-kampioen heeft 8 punten, waarvan 1 bonuspunt. Hoewel het duel 1-1 eindigde was er geen sprake van een topper, maar van een duel van de gemiste kansen. Saamaka kreeg al na 22 seconden een gouden kans toen de ploeg een strafschop toegewezen kreeg door arbiter Roberto Elsenhout. Doelman Dion Almeida Nunes van Vasco Da Gama had namelijk een overtreding begaan door een tegenstander te slaan. Aanvoerder Wilson Stedenburg van Saamaka wist het buitenkanse echter niet te benutten. Na een blanco rustrust was het Vasco Da Gama die in de 48ste minuut de leiding nam. Rogerio Braga Correio scoorde uit een vrije trap de 1-0 voor Vasco Da Gama. Na een serie gemiste kansen door beide ploegen slaagde Zusma Doekoe erin om in de 85ste minuut de gelijkmaker voor Saamaka te scoren.
Flora maakte geen fouten tegen Brasur en revancheerde zich met 2-0 voor de 0-1 nederlaag in de algemene ronde. De ruststand was 1-0.
Onan Goudmijn die op slag van rust voor de 1-0 zorgde, maakte met dit doelpunt zijn gemiste strafschop in de 32ste minuut goed. In de 51ste minuut liet Michioun Sengwai de 2-0 optekenen.
Jong Aurora behaalde een belangrijke zege op Slee Juniors. Het werd de eerste maal in de voetbalgescheidenis van beide ploegen bij de NGVB, dat het aan Jong Aurora geluk is om van Slee Juniors te winnen. Het werd een verdiende 2-1 na een 1-0 voorsprong bij de rust. Voor Jong Aurora scoorden Dwight Lugard en Ollher Petrusi. Doekoe Tavarel scoorde voor Slee Juniors.
In de verliezerspoule won Puwa Nani met 3-2 van Ephraim. Bij de rust leidde Puwa Nani al met 3-0 door een hattrick van Brandon Karnadi. In de tweede helft liep Ephraim de achterstand in tot 2-3 door doelpunten van Shequille Jabini en Ortwin Valentijn.
U-20 jeugdklasse: Vrijdag 13 maart: Puwa Nani-Vasas 7-1 (1-1). De ontmoeting tussen Flora en Slee Juniors werd in de 81ste minuut afgefloten vanwege stroomuitval. Slee Juniors leidde op dat moment met 1-0 door een eigen doelpunt van Morales Jubitana van Flora. De overige 9 minuten zullen op een andere datum worden gespeeld, indien deze bepalend moeten zijn voor het kampioenschap.
Het programma voor woensdag aanstaande in de verliezerspoule: 18:00 uur Ephraim-Napoli en 20:00 uur Vasas-Puwa Nani.