March 17, 2015


De gruwelijke 725PK GalpinRocket Mustang


March 17, 2015

De GalpinRocket is een 2015 Ford Mustang die voor het eerst onthuld werd op de Los Angeles Auto Show in 2014. Nu gaat het concept eindelijk in productie en zijn deze verbluffende foto’s van de auto vrijgegeven. Het model was ontworpen door Galpin Auto Sports en Herny Fisker om de ultieme muscle car te zijn met een krachtige supercharged 5.0-liter V8 met nog een heleboel body upgrades. Dit is waarschijnlijk de meest moderne mustang tot nu toe met een carbon fiber body als bewijs, maar het heeft zijn ontwerp accenten te danken aan de klassieke stijl van de 1960-1970 pony mustangs. Hij was vooral beïnvloed door de liefde die Fisker heeft voor de 1968 Shelby GT500. In additie tot de krachtigere motor, krijgt de GalpinRocket nieuwe koplampen en een frontaal carbon fiber splitter en rocker panelen met een agressieve achter uitzending. Er komen ook een set 20 duim aluminium velgen op met een nieuw uitlaatsysteem met extra onderstel componenten. The GalpinRocket zal laag in productie worden gehouden en is meer gericht op collectors en enthousiastelingen, dus verwacht niet er zomaar eentje te zien in jouw buurt.