Ramdjilal verliest kortgeding en verlaat VHP

Anand Ramdjilal, het dissidente adviesraadslid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), heeft gisteren aan het kortste eind getrokken. Hij verloor de rechtszaak die hij tegen het hoofdbestuur had aangespannen. Later dezelfde dag maakte hij zijn vertrek uit de partij per direct bekend.
De Media Commissie van de partij, schrijft in een persbericht: “Ramdjilal eiste van de rechtbank dat alle besluiten en beslissingen die waren genomen op de partijraadsvergadering van 31 augustus 2014, nietig zouden worden verklaard. Hij vond dat de besluiten en beslissingen van het hoofdbestuur in strijd waren met de statuten. Het hoofdbestuur zou volgens hem niet bevoegd zijn de intentieverklaring voor samenwerking met andere politieke partijen te tekenen. De rechter heeft de juiste beslissing genomen en derhalve is zijn eis afgewezen.”
Ramdjilal was onder meer fel gekant tegen de samenwerking die de VHP is aangegaan in V7-verband. Nu de rechtszaak niet in zijn voordeel is uitgevallen, heeft hij er consequenties aan verbonden. De dissident, van wie allang in VHP-kringen wordt aangenomen dat hij de facto tot de tegenpartij, de NDP van president Desiré Bouterse, behoort, is ondertussen uit de partij vertrokken. Hij heeft zich vooralsnog niet aangesloten bij een andere partij.

More
articles