Wanhattie heeft WSO kampioenschap in vizier

(Foto: Regillio Derby)

 

Wanhattie, de kampioensploeg uit Moen-go/Marowijne die twee jaar terug aan-sluiting zocht bij de Wanica Sport Orga-nisatie (WSO), heeft halverwege de fina-leronde de beste kansen op de titel. Door het duel tegen titelconcurrent Pontbuiten vorige week met 2-0 te winnen, heeft Wanhattie zich aan kop genesteld van de WSO-ranglijst. De ploeg is met 9 punten uit 4 wedstrijden nu de beste kanshebber. Koploper Pontbuiten is gezakt naar de tweede positie, maar heeft met 8 punten uit 4 wedstrijden nog evenveel kan-sen op verovering van de titel. Evenwel schijnt het verloren protest van de onge-rechtigde speler zijn invloed te hebben gehad op het team in de wedstrijd tegen Wanhattie. Real Kaja diende namelijk een protest in tegen het meespelen van een ongerechtigde speler in de verloren wedstrijd tegen Pontbuiten en won dit protest. De wedstrijd moest op donder-dag 24 februari worden overgespeeld, maar Pontbuiten kwam weer als winnaar uit de bus. Het afgelopen weekeinde werden er geen wedstrijden afgewerkt vanwege de slechte gesteldheid van het terrein. De wedstrijden die toen ge-speeld zouden worden zijn verschoven naar morgen, zondag 15 maart. In het George Deul Stadion worden dan vanaf 12.00 uur afgewerkt: Toerano-Pontbui-ten; Pokigron-FTN; Real Kaja-Wanhattie en Sunny Point vs Young Rhythm.
Acht teams leveren bij de WSO thans een felle strijd om het kampioenschap 2014-2015 en twee felbegeerde tickets voor het SVB Lidbondentoernooi.
Wanhattie en Pontbuiten voeren de lijst aan als respectievelijk nummer 1 en 2, gevolgd door Sunny Point met 7 uit 4, Pokigron met 5 uit 4, Futu Na Keba (FTN), Young Rhythm en Real Kaja elk met 4 uit 4 en hekkensluiter Toerano met 2 punten uit 4 wedstrijden. Uitslagen zondag 1-3-2015: Toerano-Real Kaja 1-1. Doelpunten Toerano: Moreo Aprasong en Marcelinom Zandveld voor Real Kaja. Pokigron-Sunny Point 1-1. Doelpunten: Jellie Huur voor Pokigron en Gilberto Pinto voor Sunny Point. FTN-Young Rhythm 2-2. Doelpunten: Silvano Paulus en Robby Bodjie voor FTN en Valentino Kentie en Utchell Mitantie voor Young Rhythm. Pontbuiten-Wanhattie 0-2. Doelpunten: Clinton Pinas en Joseph Asinga voor Wanhattie. (DRP)

More
articles