SNL mogelijk harde noot voor Inter Moento Tapu

Het kampioenschap in de SVB Topsectie, de hoogste di-visie van het Surinaamse clubvoetbal, kan het team van Inter Moengo Tapu (IMT) nau-welijks meer ontgaan.
De ploeg ziet met nog 6 wedstrijden te spelen in de slot-ronde van de SVB-hoofdklas-se competitie haar kampioenstitel onbedreigd. IMT is ver-dedigend kampioen en is mo-menteel de koploper in de competitie met 32 punten uit 12 wedstrijden. De zesvoudige clubkampioen van Surina-me heeft een verschil van wel 8 punten op de runner-up Walking Boyz Company (WBC), dat op zijn beurt slechts 3 punten voorsprong heeft op SV Notch, de zusterploeg van IMT.
IMT neemt het vanavond op tegen de voetbalploeg van het Surinaams Nationaal Leger (SNL), die momenteel hek-kensluiter is. Bij winst brengt IMT verwezenlijking van de droom op een zevende kampioenstitel veel dichterbij.
Echter zal Inter moeten knok-ken voor de drie punten.
SNL wordt mogelijk een har-de noot. De militaire ploeg doet het namelijk wel heel goed in de bekercompetitie en plaatste zich zondag ten koste van West United voor de halve finale van dit toernooi. De legerploeg toont hiermee in de running te zijn, wat voor vandaag een spectaculair treffen beloofde tegen IMT. De landskampioen speelt in de eigen thuishaven, het Ronny Brunswijk Stadion te Moengo/Marowijne. Het duel ving/vangt aan om 16.30 uur. Simultaan ving aan in het stadion van de Meerzorg Sport Bond (MSB) het treffen tussen semi-kampioen Excel-sior en Takdier Boys en op het Sportcomplex van Boma Star SC het duel tussen de ge-lijknamige thuisploeg Boma Star en SV Notch. Later op de dag – om 19:00 uur – kruisen de teams van Transvaal en Leo Victor de degens In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.
Voor zondag 15 maart staat in het André Kamperveen Sta-dion om 18:00 uur het treffen gepland tussen promovendus Botopasie en WBC.
De tussentijdse standenlijst na 12 speelronden is als volgt:
Vereniging Pnt
1.Inter MT 32
2.WBC 24
3.SV Notch 21
4.Leo Victor 20
5.Botopasie 17
6.Excelsior 14
7.Transvaal 14
8.Boma Star 10
9.Takdier Boys 8
10.SNL 8
(DRP)

More
articles