March 14, 2015


SPA presenteert DNA-, dr- en rr-kandidaten


March 14, 2015

De Surinaamse Partij voor de Arbeid (SPA), heeft vandaag DNA kandidaten voor de komende verkiezingen gepresenteerd. De presentatie vond plaats tijdens een bijzonder congres in het SPA-centrum aan de Frederik Derbystraat. Deze kandidaten, die door de partij zijn goedgekeurd, komen te staan op de lijst van V7, de combinatie waarvan de SPA, samen met VHP, NPS, BEP, PL en DA’91 deel uitmaakt. De gepresenteerde kandidaten voor De Nationale Assemblee (DNA) zijn: Guno Castelen (# 8 Paramaribo), Harvey Read (# 3 Para) en Bernard Konoe (#4 Sipaliwini). De partij heeft maar drie plekken op het niveau van DNA. De SPA mag daarnaast 7 kandidaten leveren voor de districtsraadverkiezing en 57 kandidaten bij de ressortraadsverkiezing. De partij had graag beter gepositioneerd willen worden, maar de onderhandeling met de andere vijf partijen ging niet van een leien dakje. Castelen zei na afloop dat zijn partij niet tevreden was met het resultaat, maar dat de SPA vanwege het groter belang wel ermee kon leven. De partijleiding is een campagne gestart, waarbij leden en sympathisanten worden opgeroepen om bij de verkiezing voorkeursstemmen uit te brengen op de SPA-kandidaten. Daarmee kan de partij na de verkiezing haar eigen kracht beter toetsen. Castelen zei vandaag tijdens het congres, dat partij bij de vorige verkiezing een ledental van ongeveer 6.000 leden had. Het ledenbestand is ondertussen gegroeid tot bijna 9.000. De partij zal een huis-aan-huis campagne voeren.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249