Roué Verveer schrijft ‘Waarom? Daarom!

De bekende cabaretier Roué Verveer, heeft een boek geschreven over opvoeden op zijn Surinaams. Het boek ‘Waarom? Daarom! Opvoeden op zijn Surinaams’ van cabaretier Roué Verveer verschijnt volgende maand op de markt.
Verveer maakt zich zorgen over de opvoeding in Nederland anno 2015. Over slappe ouders die geen grenzen trekken. Met groot gevoel voor humor vergelijkt hij de strenge opvoeding die hij zelf in de jaren tachtig in Suriname heeft gehad met de manier waarop hij nu zijn eigen zoons opvoedt in Amsterdam en met wat hij aan opvoedpraktijken om zich heen ziet.
Verveer is een typische ervaringsdeskundige en schrijft over Surinaamse ‘je doet wat ik zeg’-ouders en Nederlandse ‘wil je broccoli of spinazie?’-ouders. Een citaat: ‘Tim, heerlijke jongen, als we zo naar binnen gaan, zie je een heleboel interessante dingetjes.
Ik wil dat we rustig door de paden lopen. Als je dat doet, mag je aan het einde iets lekkers uitzoeken. Afgesproken Tim?’ Tweeënhalve minuut later ligt Tim, de heerlijke jongen, krijsend op de vloer.
Nee, dan mijn moeder. Die instrueerde mij luid en duidelijk: `Roué, daar is de supermarkt, we gaan naar binnen, maar: Je wilt niks, je vraagt niks en je neemt niks.’ Waarom? Daarom! is een luchtig en anekdotisch opvoedboek vanuit een nieuwe perspectief.

More
articles