Vragen ‘Hezbollah’ veroordeling Dino Bouterse

11 maart 2015 Tweede Kamer Nederland, vragen
Tweede Kamer – Vragen
Vragen van het lid Ten Broeke (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, over het bericht dat Dino Bouterse is veroordeeld voor het verlenen van steun aan Hezbollah (ingediend 11 maart 2015).

Vraag 1
Bent u bekend met het bericht “Dino Bouterse krijgt 16 jaar cel in New York”? 1) Hoe beoordeelt u dit bericht?

Vraag 2
Bent u bekend met de op 19 september 2014 naar de Kamer verzonden antwoorden van uw voorganger op mijn schriftelijke vragen over het bericht dat Dino Bouterse het voornemen had om Hezbollah-militanten te steunen?

Vraag 3
Beschikt het kabinet nog steeds niet over eigenstandige informatie om activiteiten van Hezbollah in Suriname te bevestigen?

Vraag 4
Kunt u bevestigen dat Hezbollah van plan was om trainingskampen voor terroristen in Latijns-Amerika op te zetten, temeer nu de heer Bouterse dit ook heeft bekend?

Vraag 5
Bent u bekend met de berichten uit het verleden, onder meer van de Amerikaanse regering, dat Hezbollah-cellen actief zouden zijn in Latijns-Amerika en in het bijzonder Venezuela? 2) 3) Heeft u reden om aan te nemen dat Hezbollah nog steeds voornemens is activiteiten te ontplooien in Latijns-Amerika?

Deelt u de vrees van de VVD-fractie dat in het bijzonder Latijns-Amerikaanse landen met een groeiend antiwesters sentiment en sterke banden met Iran, ontvankelijk kunnen zijn voor het huisvesten of faciliteren van antiwesterse terreurorganisaties?

More
articles