Jongeren hebben zich gedragen bij vorige Anti-loop

De regels van de Antidiscriminatie loop die elk jaar georganiseerd wordt door het Nationaal Jeugd Parlement (NJP), zullen niet veel verschillen met die van het vorige jaar. Dit zegt de Caricom jeugdambassadeur, Tasmara Pique, aan De West. Twee jaar terug hadden de jongeren het te bond gemaakt door de manier waarop zij modellen in hun T-shirts geknipt hadden. Het vorig jaar werd streng daarop gelet en ook het alcoholgebruik werd in de gaten gehouden. Volgens Pique, hebben de jongeren zich gehouden aan de regels en daar zijn de jeugdambassadeurs trots op. Aan deze twee belangrijke regels zal ook dit jaar aandacht besteed worden. Thans is het van belang dat de gemeenschap daadwerkelijk meer te weten komt over de term ‘discriminatie’. Tijdens de Antidiscriminatie Week, worden diverse activiteiten ontplooid, behalve de Anti- loop. Bij de launch op 14 maart, zullen kinderen met een beperking betrokken worden. Speciaal voor hen wordt een sportdag georganiseerd. Zoals elke jaar, wordt deze doelgroep ook betrokken bij de kranslegging.

In het programma van dit jaar is ook opgenomen ‘straatpraat’, waarbij NJP’ ers in de binnenstad van Paramaribo een praatje zullen maken met individuen om te vragen wat zij ervan vinden en wat ‘discriminatie‘ volgens hen betekent. Er is namelijk een verschil is tussen je mening uiten en discrimineren. De MULO- en middelbare scholen, zullen via hun school geïnformeerd worden over de activiteiten. Op de laatste dag, 22 maart, wordt een award uitgereikt. Om in aanmerking te kunnen komen voor deze award, zal de persoon een inzending moeten sturen, waarin beschreven wordt waarom iemand zo een award verdient. De deelnemers worden door een onafhankelijke jury beoordeeld.
De Caricom jeugdambassadeurs, Pique en Franky Koffie, hebben vanmiddag tijdens een persconferentie het een en ander verteld over de Antidiscriminatie Week die van 14 maart tot en met 22 maart gehouden wordt. De Verenigde Naties (VN) hebben 21 maart uitgeroepen tot de Internationale Dag ter Uitbanning van Racisme en Discriminatie. In dat kader wordt de Antidiscriminatie Week georganiseerd. Door middel van deze activiteiten willen de jeugdambassadeurs en hun Korps de samenleving bewuster maken van het belang van het uitbannen van discriminatie in welke vorm dan ook. Deze activiteiten worden in samenwerking met het NJP en de Millennium Development Goals Jeugdambassadeurs georganiseerd.

door Kimberley Fräser

More
articles