Scholengemeenschap Moengo aangekondigd

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling, heeft op vrijdag 27 februari tijdens een motivatiedag voor VOJ-scholieren te Moengo (Marowijne), aangekondigd dat er een scholengemeenschap zal worden gebouwd in die regio. Het complex zal multifunctionele lokalen hebben. Ook is er al geld beschikbaar voor de bouw van een praktijkcentrum. Deze aankondiging komt als oplossing voor het probleem dat de aanwezige leerlingen hebben aangegeven. Ze klaagden dat er niet genoeg praktijklokalen en mediatheken zijn. De aankondiging is met luid applaus verwelkomd.
De bewindsman was aanwezig op de motivatiedag op uitnodiging van de scholieren zelf. Zij hebben de activiteit georganiseerd om zo het slagingspercentage dit jaar omhoog te krikken. In de krutu oso van Moengo, waren de examenkandidaten van de Waaldijkschool, de Barronschool en VOJ Albina aanwezig. Zij nodigden verschillende hoogwaardigheidsbekleders uit om toespraken te houden, onder wie districtscommissaris Theo Sondrejoe en parlementariër Marinus Bee.
Het DNA-lid gaf de leerlingen mee dat zij een grote dosis aan discipline, zelfwerkzaamheid en doorzettingsvermogen nodig hebben om het examen succesvol af te ronden. Sondrejoe riep hen op niet te slabakken en zich keihard in te zetten voor de komende school onderzoeken en het examen. “Dit is het belangrijkste traject in je leven. Hier leer je effectief te studeren. Neem voorbeelden van hoe het moet bij vooraanstaanden. Het is verder goed om te luisteren naar de leerkracht en je ouders”, sprak dc Sondrejoe de groep scholieren toe.
De minister hield de groep bezig middels een interactieve sessie. Hij leerde de scholieren te mediteren als manier om zich tijdens de testen te concentreren. “Simulatie is ook belangrijk. Als je thuis studeert, moet je dezelfde omgeving creëren als op school. Geen muziek of televisie op de achtergrond.” Adhin hoopt verder dat de aankondiging van de komst van het scholengemeenschap, de leerlingen stimuleert om hun best te doen.

More
articles