Koplopers start finaleronde NGVB

(Foto: NGVB)

De koplopers na de algemene ronde van de voetbalcompetitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) hebben zondag bij de start van de finaleronde geen fouten gemaakt. Zowel nummer één Vasco Da Gama als nummer twee Flora won zijn eerste partij. Vasco Da Gama zegevierde met 3-1 over Brasur, terwijl Flora een moeizame 4-3 zege behaalde op Jong Aurora.
In de ontmoeting tegen Brasur moest Vasco Da Gama het wederom hebben van Luis Carlos “Grande” Da Silva Oliveira, die heer en meester lijkt te worden in het nemen van vrije trappen.
Met zijn derde gescoorde vrije trap van het seizoen en een doelpunt haalde Da Silva Oliveira Vasco Da Gama in de 58ste en 59ste minuut uit een 0-1 achterstand. Brasur had in de 31ste minuut de leiding genomen via Enrico Waal.
Gilberto Da Costa Correa Jr. die voor Da Silva Oliveira was komen invallen deed in de 90ste minuut de wedstrijd op slot voor Vasco Da Gama.
In een harde strijd met vele commotie slaagde Flora erin om een 4-3 zege te boeken op Jong Aurora, dit na een 2-1 rustscore.
De doelpunten van Flora kwamen van Valentino Wilsterman (2x), Michioun Sengwai en Iddo Eduart. Voor Jong Aurora scoorden H’Ddaja Jabini, Xaviero Bouman en Gielven Jabini.
Slee Juniors klopte Saamaka met 3-1, dit na een ruststand van 1-1. Voor Slee Juniors vonden Marcellop Doekoe, Tavarel Doekoe en Fonsys Haabo het net. Het tegendoelpunt van Saamaka kwam van Rino Dima.
In de U-20 jeugdcompetitie won Puwa Nani na een 1-1 ruststand met 3-2 van Flora. Voor Puwa Nani scoorden Jorgino Overman (2x) en Samerio Bento. Furgill Tinhull en Micheal Eva vonden het net voor Flora.
Ephraim liet tweede overwinning op rij noteren door Vasas met 4-1 te verslaan. Bij de rust was de score 1-1. Voor Epraim scoorden Ortwin Valentijn (2x) en Rosano Wijders. Lorenzo Esajas van Vasas scoorde in eigen doel. Xavier Sno scoorde het tegendoelpunt voor Vasas.