Hot Newz..(wist u dit al…?

*De finale van het ‘Evergreen The Next Songfestival dat vanavond (zaterdag 28 februari) in de Anthony Nesty Sporthal zou plaatsvinden, gaat niet door. Dit is de tweede keer dat het zangevenement dat door Stichting Winner 101 Bryan B, wordt georganiseerd, is afgeblazen. Eerst zou het op 7 februari plaatsvinden, hierna werd het verschoven naar 28 februari. Onze redactie verneemt uit een betrouwbare bron dat de finale nu gepland is voor 14 maart.

typophone*De razend populaire Nederlandse rapper en zanger van Surinaamse afkomst Typhoon, komt voor twee weken. Hij wordt gehaald door het Conservatorium van Suriname voor kennisoverdracht. Op zijn programma staat niet alleen het verzorgen van workshops, maar ook een groot concert. Dit vindt op 7 maart plaats op de tennisbaan van Hotel Torarica. Typhoon scoort een grote hit met ‘Hemel Valt’.
*De topzanger/componist, producer en songwriter Humphrey Campbell, is ook naar Su gehaald om zijn kennis op zanggebied te delen met de studenten van het Conservatorium van Suriname. Hij vertrekt volgende week weer naar Nederland.

 

 

Humphrey-CampbellHumpreyCampbell verzorgt zanglessen op het Amsterdams Conservatorium.
De rapper Silent, heeft met nieuwe poku ‘Samen’,een nummer 1 hit bij de SRS gescoord. Silent scoorde hits als ‘Tak I lob Su, Proriteit en Set Sani’. “We zijn nu in een verkiezingstijd. Wat mij opvalt, is dat men meer op de etnische toer is en aan het uitschelden is en niet praat over hoe we samen dingen kunnen doen. Vandaar die poku”, aldus Silent.

 

 

 

gitarist*De Stichting Gitaristenkring Suriname (SGS), haalt de Nederlandse concertgitarist Enno Voorhorst voor een concert naar Suriname. Het concert wordt op 5 maart gehouden in Theater Thalia. De bedoeling is dat Enno Voorhorst eerst een soloconcert geeft en daarna één of meerdere workshops verzorgd voor gitaristen. Het programma van Enno is tweeledig: een concert gedeelte en een educatief gedeelte. De ambassadeur van de Amerikaanse ambassade in Suriname, levert ook zijn bijdrage aan dit concert. Voor het educatieve deel is reeds contact gemaakt met: het Surinaams Conservatorium (Masterclass); het IOL afdeling muziek (lezing en workshop); het Vrije Atheneum (schoolconcert); de Nationale Volksmuziekschool (lezing en workshop) en een workshop voor de gitaristen van de SGS.

More
articles