Denise Jannah verovert Rusland

Zangeres Denise Jannah, heeft met haar tour (van 10 tot en met 26 februari ) door enkele steden in Rusland Suriname op de kaart gezet.“Ik reisde van stad tot stad en heb overal van genoten. De mensen zijn erg vriendelijk en super enthousiast”, vertelt ze. “Mensen komen uit het publiek op verschillende momenten tijdens het concert naar voren en brengen me bloemen, meest rozen, erg lief. Mooie boeketten. En na afloop wil bijna iedereen met je op de foto”, vult de zangeres aan.
‘Wanaisa’ heeft de mensen geraakt

 

DENISE JANNAH IN ABAKAN, febr. 17 2015Waar Denise Jannah erg onder de indruk van is, is hoe het lied ‘Wanaisa’ de mensen heeft geraakt. “Ik vertel ze sowieso altijd waar ik vandaan kom en zing ook in het Sranan, maar nu heb ik dit lied ook een paar keer als extra toegift gezongen. A Capella (dus zonder begeleiding) en ook zonder microfoon, en dat deed elke keer wat. Het heeft mij geraakt om te ervaren hoe zo ver van Suriname vandaan de mensen ontroerd worden”. In de stad Kemerovo waar ze op Valentijnsdag 14 februari optrad, kwam een vrouw na het horen van ‘Wanaisa’ helemaal ontroerd naar de zangeres toe. “Terwijl ze me een brasa gaf, begon ze te huilen en sprak ze tot me,… ik kon haar natuurlijk niet verstaan, maar verstond haar hart. Ik hield haar ook vast en luisterde naar haar. Haar ziel was geraakt, dat was duidelijk”.Een andere vrouw greep na haar concert in de stad Abakan, Denises handen en zei: “We gaan door moeilijke tijden op dit moment, maar jij hebt dat vanavond een beetje van ons weggenomen…” Het is niet de eerste keer dat JannahRusland bezoekt voor optredens.

De eerste keer was in februari 2011 toen ze drie concerten gaf in de Composers Club in Moskou. Vanwege het grote succes dit jaar, is ze door de organisator al gevraagd voor een nog grotere tour volgend jaar. Daar zal dan ook nog een symfonieorkest bij komen.

More
articles