Flora langs Slee Juniors naar finaleronde NGVB

Regerend kampioen Flora heeft zich alsnog weten te plaatsen voor de finaleronde in de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). De ploeg sloot de alge-mene ronde af als nummer twee nadat Slee Juniors dinsdag in het beslissingsduel om deze plek met 2-0 was verslagen. Flora en Slee Ju-niors sloten de algemene ronde af met 25 punten, waardoor er een beslissingswedstrijd no-dig was om te bepalen welke der ploegen op de tweede plek eindigt. Flora won dit duel dinsdag na een 0-0 ruststand door doelpunten van Michioun Sengwai en Giovanni Blatz.
De ploeg start de finaleronde met 1 bonuspunt, terwijl koploper Vasco Da Gama met twee extrapunten begint.
Op de eerste speeldag van de finaleronde, zondag 2 maart, staat Flora meteen tegenover Jong Aurora.
Dinsdag moesten ook Brasur en Napoli het te-gen elkaar opnemen. Brasur won met 6-0. Het betrof een duel dat opnieuw werd gespeeld, omdat Napoli eerder met een ongerechtigde speler de strijd was aangegaan. Toen werd er 2-2 gelijk gespeeld. Napoli had namelijk de speler Leandro Cairo, die van huis uit brand-weerman is, onder de naam van de geregisteerde speler Errol Summerville opgesteld.
Brasur tekende met succes protest aan. Napoli werd veroordeeld tot het betalen van een boe-te van SRD 50, en kreeg ook 3 competitiepunten in mindering. De doelpunten van Brasur werden gescoord door Diego Waal (3x), Enri-co Waal, David Uden en Reynaldo Jozefzoon.
Het weekendprogramma is als volgt:
Vrijdag: U-20: 18:00 uur Vasas-Ephraim en 20:00 uur Puwa Nani-Flora. Zondag 28 februari: Verliezersronde: 10:00 uur Puwa Nani-Eph-raim. Finaleronde: 12:00 uur Flora-Jong Auro-ra; 14:00 uur Saamaka-Slee Juniors en 16:00 uur Vasco Da Gama-Brasur.