February 24, 2015


Laatste jaar Land Rover Defender Speciale edities voor de Defender fanatici


February 24, 2015

De Land Rover Defender,  een terreinwagen die je in vrijwel alle delen van de wereld tegenkomt, is bij velen geliefd. Een wagen die in Groot-Brittannië decennia achtereen werd geproduceerd. Een militair voertuig dat in veel gebieden bij  gewapende conflicten werd ingezet en ook aan de verwachtingen voldeed. Niet alleen in opvallende uitvoeringen was hij verkrijgbaar, maar ook met verschillende krachtbronnen.  De wagen was bovendien bijzonder, want hij werd grotendeels van een carrosserie van aluminium voorzien.   landroverlogo Dat werd gedaan om de wagen lichter te maken en de wagen was zo uitermate geschikt voor luchttransport. De wagen werd dan ook in oorlogsgebieden aan reusachtige parachutes neergelaten om zo snel transport van troepen mogelijk te maken. De Land Rover Defender was en is een iconische wagen, die slechts voor bepaalde mensen bereikbaar bleef en blijft, wegens zijn hoge aanschafprijs. Ook de occasion Defender bleef voor velen buiten bereik.  Dat de vraag naar dit voertuig is afgenomen, is niet helemaal duidelijk, toch heeft de fabriek, die tegenwoordig in handen is van de Tata Group uit India, besloten de productie af te bouwen. De fabrikant wil ten afscheid van deze prachtige terreinwagen, nog wel drie limited editions voor het grote publiek produceren. De wagens, die er toch wel verschillend uitzien, worden aangeduid als Autobiography Edition, Heritage Edition en Adventure Edition.  Deze wagens worden voorzien van 2.2 liter diesel motoren, waarbij een turbo is aangebracht. De Autobiography Edition zal maar liefst 61.845 Britse pond kosten en zal reeds in de maand april verkrijgbaar zijn. LR_DEF_LE_Adventure_070115_03 Ook aan de motors is gesleuteld en het vermogen is verhoogd van 121 pk naar 148 pk.  Deze bijzondere Defender wordt ook anders in de kleurtjes gezet. Hij komt in een duo-tone uitvoering en in de koplampen zit de led-verlichting. Aan het interieur heeft men dit keer ook bijzondere toevoegingen gedaan. Zo wordt de wagen aangekleed met windsorleer, waarvan het dash-board en het plafond rijkelijk zijn voorzien. Van de Autobiography Edition worden er slechts 80 in de station versie gemaakt en ze zijn alleen verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Van de zogeheten ‘Heritage Edition’, zullen er 400 stuks van de fabrieksband rollen en de prijs ligt rond de 27.000 Engelse pond. De wagen komt in augustus beschikbaar  en zal als een 90 serie Hard Top, 90 Station Wagon  en 110 Station Wagon leverbaar zijn voor de Defender liefhebbers. De wagen komt in de kleur lichtgroen metallic met een wit gelakt dak, zilverkleurige bumpers en een speciale Heritage Grill die de koplampen omlijnt.  In de cabine worden bij deze Land Rover veel aluminiumdelen gebruikt. Het derde model van de Defender, die de finale fase van productie ingaat, is de Adventure Edition.Van deze wagen worden maar 600 stuks gemaakt en wel als 90 Station Wagon  en 110 Station Wagon.  Deze uitvoering moet de fabrikant maar liefst 43.995 pound sterling per stuk opbrengen. De wagen is eveneens in augustus te verkrijgen. Land Rover Autobiography De laatstgenoemde uitvoering is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook deze wagen wordt voorzien van een 2.2 turbo diesel motor. Voorts is het van belang te vermelden dat ook deze versie rijkelijk is voorzien van een windsor lederen bekleding,  expedition roof rack, snorkel, en  een ladder die naast de achterdeur is bevestigd. De fabriek biedt bij deze bijzondere editie ook een extra underbody coating.