Crèches vrijdag onder voorbehoud open

door Melissa Achthoven

 

staking creches 2

De crèches worden vrijdag onder voorbehoud wederom opengesteld. Maandagmorgen 10.00 uur, zijn de voorzitter van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC), Joyce Watson en de adviseur/voorzitter van de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL), Hugo Blanker en de resterende bestuursleden, uitgenodigd voor een overleg om over de knelpunten te praten met de minister van Binnenlandse Za-ken (BiZa) Edmund Leilis. Dit zegt de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo. Ze merkte verder op dat wat het Functie Informatiesysteem Overheid (FISO) betreft, dit een aangelegenheid is van de minister van BiZa. Donderdag wordt er weer een algemene leden vergadering belegd in het ABO-gebouw. “Aan de hand van de gevoerde ge-sprekken maandag, zal er gekeken worden of de actie volledig opgeschort zal worden of als de acties verscherpt zullen worden”, al-dus Blanker.
“Ik denk dat u op een heel nadrukkelijke wijze aandacht vraagt voor uw problemen mijn complimenten daarvoor, u bent erin ge-slaagd”, aldus Amafo hedenmorgen in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), alwaar de delegatie van crèchemedewerkers en de bondsadviseur Hugo Blanker en de voorzitter van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC), Joyce Watson, zich begeven hebben om de aandacht van de minister te vragen voor hun probleem. Ze hebben ervoor gekozen om naar KKF toe te gaan, want vandaag vond de huldiging van jubilarissen en gepensioneerden plaats.

Creche---
Amafo merkte verder op dat als er geen actie was ondernomen, er reeds notitie genomen was van de knelpunten, want sinds gisteren is de leiding van het ministerie bezig geweest om aan de aandachtspunten te werken. “Deze punten zijn hedenmorgen ook besproken tijdens vergadering van de Raad van Ministers”, aldus Amafo. Ze deelde de stakers mede dat er verder gesproken zal worden over hoe dat zaak opgelost kan worden, maar dat zaken niet in het KKF gebouw besproken kunnen worden. staking creches 5
Toen de beveiliging merkte dat de delegatie van stakers er aan kwam, hebben ze alle moeite gedaan de hoofdpoort van het KKF en de deuren van het KKF gebouw alwaar de huldiging plaatsvond. af te sluiten, maar dit is niet gelukt. De minister was daardoor genoodzaakt de delegatie toe te spreken in het gebouw van de KKF. Blanker vroeg de jubilarissen en gepensioneerden op een heel nette manier begrip te tonen voor de actie.

More
articles