Weinig beweging op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten donderdag weinig beweging zien. Beleggers op Wall Street reageerden nauwelijks op de Duitse afwijzing van een Grieks verzoek om het lopende steunpakket met zes maanden te verlengen. Ook de postievere vooruitzichten voor de Amerikaanse economie kon beleggers maar mondjesmaat bekoren. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 17.985,77 punten. De brede S&P 500 sloot 0,1 procent lager op 2.097,45 punten. Technologiebeurs Nas-daq steeg 0,4 procent naar 4.924,70 punten.

Oliesector
De oliesector kon weer rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. De prijs voor een vat Amerikaanse olie ging donderdag 1,8 procent onderuit tot 51,20 dollar per vat. Brentolie zakte 0,9 procent tot 59,98 dollar per vat. Onder meer oliereuzen ExxonMobil (min 1,7 procent) en Chevron (min 1,9 procent) leverden daardoor aan beurswaarde in. Lucht-vaartmaatschappijen als Del-ta Air Lines (plus 1,4 procent), American Airlines (plus 1 procent) en JetBlue Airways (plus 1,1 procent) wisten juist te profiteren van de lagere olieprijs.
Wal-Mart
Het aandeel Wal-Mart noteerde een verlies van 3,2 procent. De grootste detailhandelaar ter wereld wist in het laatste kwartaal van vo-rig jaar te profiteren van de verbeterde omstandigheden in de Verenigde Staten. Maar het concern werd wel voorzichtiger over zijn omzetontwikkeling voor het nieuwe jaar. T-Mobile US won 2,7 procent. Het bedrijf presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan was voorzien. De euro was 1,1363 dollar waard, tegen 1,1388 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen op donderdag.

More
articles