De duurzaamheid van Surinaamse Brouwerij

De Surinaamse Brouwerij N.V., heeft voor 3e jaars studenten van de studierichting Bedrijfskunde van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) een interactief bedrijfsbezoek georganiseerd gericht op duurzaamheid in het bedrijfsleven. De studenten volgen het vak Duurzaam Ondernemerschap. Het bedrijfsbezoek is voortgekomen uit interesse voor de vele duurzaamheidsactiviteiten van de Surinaamse Brouwerij N.V. en vormt daardoor de perfecte aansluiting op het vak Duurzaam Ondernemerschap van de studenten.

Waardevol bezoek

“Het bezoek is door de studenten als zeer waardevol ervaren. De studenten zijn ontvangen door algemeen directeur Rene Kruijt en manager duurzaamheid Flip van Woerkom, en hebben uitgelegd gekregen wat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) inhoudt en welke rol het bedrijfsleven op zich kan nemen in het verduurzamen van Suriname. Belangrijkste les is geweest dat MVO een lange termijn investering is, maar loont en ervoor zorgt dat je als bedrijf kunt blijven bestaan in de toekomst”, aldus Leeroy Jack, docent van het vak Duurzaam Ondernemerschap.

Interactief programma

Het bezoek heeft de hele middag in beslag genomen, het programma bestond uit een gastcollege Duurzaam Ondernemerschap en een specifieke opdracht waaruit een winnaar is gekozen. Vervolgens hebben de studenten een uitgebreide brouwerij rondleiding gekregen, waarbij de focus lag op alle duurzaamheidsaspecten van de Surinaamse Brouwerij N.V., zo kregen de studenten te zien hoe het water- en energieverbruik wordt gereduceerd en hoe de brouwerij haar afval scheidt. Het bezoek is afgesloten met een borrel en een prijsuitreiking voor de winnaar van de beste opdracht.

Positieve reacties

De Surinaamse Brouwerij N.V., loopt voorop op het gebied van duurzaam ondernemen en investeert aan de hand van een duurzaamheidsstrategie in haar medewerkers, ons milieu en onze maatschappij. Door het jaarlijks verstrekken van studiebeurzen, maken studenten ook onderdeel uit van de duurzaamheidsstrategie. Een belangrijk onderdeel van de strategie, is de stakeholder dialoog: “Investeren in duurzaamheid kun je niet alleen doen, en om ons duurzaamheidsverhaal te delen, spreken wij daarom met veel stakeholders, vandaag was het extra bijzonder om ons verhaal over te brengen op studenten, de toekomstige generatie. Positieve reacties, maar ook de nodige input, zijn voor ons van grote waarde geweest. Het interessante aan het bedrijfsbezoek is dan ook dat de studenten niet alleen van ons hebben geleerd, maar wij ook van de studenten”, aldus Flip van Woerkom.
De brouwerij en de studenten van de AdeKUS, kijken met succes terug op het bedrijfsbezoek en hopen dat er in de toekomst nog meer wordt samengewerkt.

More
articles