Slee Juniors en Flora spelen beslissingsduel

Slee Juniors en Flora zullen dinsdag aanstaande in een beslissingsduel moeten uitmaken wie zich als tweede plaatst voor de finaleronde bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Beide ploegen zijn reeds verzekerd van deelname aan de finaleronde, maar zijn op een gelijk aantal van 25 punten geeindigd. De eerste plaats wordt bezet door Vasco Da Gama. Flora is regerend NGVB-kampioen.
Woensdagavond nam Slee Juniors het op tegen Jong Aurora in de laatste wedstrijd van de algemene ronde. Slee Juniors maakte geen fouten in deze laatste ontmoeting en pakte de drie belangrijke punten door met 3-2 te winnen. Door deze overwinning kwam Slee juniors op gelijke hoogte met Flora, namelijk 25 punten. Het duel om de tweede plaats belooft een spannende te worden aangezien de nummer twee de finaleronde start met één bonus punt.
Het werd tussen Slee Juniors en Jong Aurora een zeer enerverende strijd waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen voor de overwinning.
In de 17de minuut drukte Slee Juniors zijn lichte veldoverwinning uit in zijn eerste doelpunt. Densi Amiemba zorgde voor de 1-0 wat ook de rustscore was. Jong Aurora liet het hoofd niet hangen en kwam direct na de rust in de 46ste minuut langszij via H’Mdaja Jabini. De vreugde was echter van korte duur, daar Slee Juniors voor de tweedemaal op een voorsprong kwam. Een vrije trap genomen door Ernes-to Bodjie in de 53ste minuut resulteerde na een blunder van doelman Atese Josafath van Jong Aurora in de 2-1.
In de 56ste minuut benutte door Gielven Jabini van Jong Aurora een penalty, na een overtreding van Romeo Amania van Slee Juniors: 2-2.
Pepsi Bodjie maakte in de 65ste minuut een einde aan de illusie op een gelijkspel van Jong Aurora door de winnende treffer voor Slee Juniors te score en de eindstand op 3-2 te bepalen. Hiermede was de wens van Slee Juniors op een beslissingswedstrijd tegen Flora een feit.
In de voorlaatste wedstrijd kwam Puwa Nani na zes verloren partijen eindelijk tot een overwinning. De ploeg van KPA werd met 4-2 verslagen, dit na een 1-0 voorsprong bij de rust. Clifton Seymor van KPA scoorde in de eerste helft in eigen doel. De overige treffers van Puwa Nani kwamen van Leandro Misidjang (2x) en Guillermo Welles. Voor KPA scoorden het Arthy Yoewarame en Regilio Middelijn.
Het programma voor dinsdag 24 februari is als volgt: 18:00 uur Brasur-Napoli en 20:00 uur Flora-Slee Juniors.