Nationale Promotie Campagne ‘Boven-Suriname’

“Meer Vrouwelijk Leiderschap in 2015″

Op zaterdag 28 februari 2015, wordt in bet kader van de nationale bewustwordingscampagne ‘00K Z1J’, ‘Meer Vrouwelijk Leiderschap in 2015’, een bijeenkomst gehouden in de Krutu Oso te Pokigron. Tijdens deze bijeenkomst, zullen door diverse sterke Marron-vrouwen verschillende onderwerpen worden belicht, met als doel: bewustwording van vrouwen in het binnenland. Het thema is: ‘Vooruitgang van de vrouw, is ook vooruitgang van het land’. De sprekers zullen zijn: Ifna Vrede – directeur ministerie van Regionale Ontwikkeling, Gracia Emanuels – district-commissaris van Boyen-Saramacca, Ema Aviankoi – voorzitter van Stichting Communicatie, Cultuurontwikkeling COCON, en Eunike Misikaba – beleidsmedewerker van Conservation International. Het project ‘Vrouwen in Leiderschap 2015’, beoogt het stimuleren van meer vrouwelijk leiderschap op politiek bestuurlijk niveau, binnen het bedrijfsleven, in organisaties alsook binnen andere sectoren. Daarnaast wordt ernaar gestreefd dat minstens 30% van de verkiesbare plaatsen bij de verkiezingen van mei 2015 bestaan uit vrouwen. De invulling van 30% binnen andere sectoren (zoals RvC’s, het bedrijfsleven, organisaties, vakbeweging e.d.) wordt ook ais doel beoogd.
Intussen zijn er al drie debatten met succes gehouden en is deze campagne, die dwars door elke politieke partij loopt, een hype. Politieke partijen, het bedrijfsleven en verschillende andere trekkers, deponeerden allen hun visie met betrekking tot het belang dat zij hebben en de meerwaarde van vrouwen in hun partij, organisatie of bedrijf.
Tot op heden zijn bij de onderhandelingen van de politieke blokken teleurstellende voorstellen gedaan, naast de lijsttrekkers worden er geen namen genoemd van jonge vrouwen, terwijl het potentieel aan jonge, capabele vrouwen in de partijen significant is. Het project wordt uitgevoerd met ondersteuning van De Nationale Assemblee, het ministerie van Binnenlandse Zaken alsook wordt het project financieel ondersteunt door de ambassadeur van de Nederlandse ambassade. Dit project onderdeel wordt uitgevoerd met de volle medewerking van het ministerie van Regionale Ontwikkelingen.

More
articles