‘Fight for Pink’ thaiboksgala belooft spektakel

Hoewel het in het teken zal staan van de strijd tegen borstkanker, zal het ‘Ladies Fight For Pink’ thaiboksgala op 27 maart aanstaande in de Anthony Nesty Sporthal garant staan voor spektakel. Dit beloven Star Fighters Promotion en de Stichting ‘Sport for Sports’, die vorig jaar december ook al samen hun eerste gevechts-evenement ‘The Machine is Back’ organiseerden.

Beide zijn ze nu klaar voor hun eerste evenement voor 2015. Deze keer beloven Star Fighters Promotion en ‘Sport for Sports’ een waar spektakel en herinneren zij aan het succes in december toen Surinames topvechter Andy Ristie na vijf jaar weer in zijn geboorteland vocht.
“Er zijn heel wat verrassingen voor het publiek”, zegt organisator Michael Babb. En omdat de maand maart in het teken staat van de vrouw, is gekozen voor Pink Ribbon Suriname, die helpt bijdragen aan dit evenement en omgekeerd.
Bostkanker is in Suriname nog steeds een ziekte waaraan veel vrouwen sterven, daarom verdient deze aandoening meer aandacht.
Om Pink Ribbon Suriname ook te ondersteunen heeft ‘Star Fighters Promotion’ de beste dames op nationaal en internationaal top niveau uitgenodigd om hun kunnen te tonen in de ring.
‘Het wordt een vrouwending. Vrouwen zullen vechten, MC zijn, tafelofficial, scheidsrechter en ook optredens door vrouwen’, aldus Babb.
Hij benadrukte op een gisteren belegde persconferentie dat het evenement zeker niet mogelijk zou zijn zonder de sponsors Dress Code, Galaxy, Rudisa en Fight Time Productions.
Voor Suriname zal Saraya Truideman na jaren weer in de ring te staan, en wel te-genover een Braziliaanse. Het is al enkele jaren geleden dat een Surinaamse vrouw als vechter in de ring stond en wel Suelle Shepperd.
Truideman zegt reeds hard aan het trainen te zijn geslagen samen met vechter Isis Verbeek uit Nederland en Babb. Ze bereidt zich met ondersteuning van het tweetal heel goed voor op haar gevecht en gaat voor de volle winst. Star Fighters Suriname benadrukt niet alleen gewoon evenementen te organiseren, maar ook thema’s aan te koppelen en dit voor een goed doel te doen. Zo wil de organisatie graag opkomende Surinaamse talenten een kans bieden om voor drie maanden trainingsstage te lopen in Nederland, dit met het doel dat zij ver wegblijven van de criminaliteit.

door Kimberley Fräser

More
articles