Kogel door de kerk bij NGVB

foto: Regillio Derby

De kogel is door de kerk bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Afgelopen zondag viel de beslissing in de hoogste klasse en plaatsten Vasco Da Gama, Flora, Jong Aurora, Slee Juniors, Saamaka en Brasur zich voor de finaleronde bij deze SVB-lidbond. Deze finaleronde gaat op zondag 1 maart aanstaande meteen met tenminste één kraker van start.
Nummer 1 Vasco Da Gama start met twee bonuspunten, terwijl de nummer 2 met één bonus begint. Voorals is nog niet duidelijk wie de nummer twee wordt. Regerend kam-pioen Flora sloot de algeme-ne ronde af met 25 punten, maar heeft daarnaast concurrentie van Slee Juniors die bij winst op Jong Aurora eveneens op 25 punten kan komen. Indien het zover komt zullen Flora en Slee Juniors dan een beslissingswedstrijd moeten spelen om de tweede plaats.
Flora had zondag in zijn laatste wedstrijd een geduchte tegenstander in Vasas. Voor Vasas, dat op dat moment 16 punten had, was het erop of eronder om de finale te bereiken. Bij een overwinning zou Vasas op 19 punten komen, maar dan moest Brasur verliezen van Napoli.
Flora maakte aan alle illusies van Vasas een einde door na een 1-0 voorsprong bij de rust uiteindelijk met 4-0 te zegevieren. Onan Goudmijn scoorde tweemaal, terwijl Ritchel “Opa” Nelson en Valentino Wilsterman ook het net vonden. Goudmijn miste ook een strafschop. Bryan Stap van Vasas werd roodgekleurd.
Ook Slee Juniors moest tot het uiterste gaan tegen Ephraim om de drie punten binnen te halen. Na een blanco rust-score werd het een 3-0 overwinning die ook in de laatste minuten werd bereikt.
Een uit geputte Ephraim zag zijn hoop op een gelijkspel in de slotfase verloren gaan.
Binnen drie minuten besliste Slee Juniors de strijd door doelpunten van Densi Amiemba, Mugabe Doekoe en Kostadino Amania.
Napoli kwam tot een 2-2 gelijkspel tegen Brasur. Brasur tekende na het duel echter protest aan in de gelederen van Napoli een brandweerman in opleiding zou hebben meegespeeld onder de naam van een andere speler. Brasur kan bij toekenning van het protest op 20 punten komen in plaats van de huidige 18 punten. Napoli heeft zich in de haast afgelopen competitie meerdere malen bezondigd aan het opstellen van spelers onder een andere naam.
De club kan bij voldoende bewijsmateriaal op een zware straf rekenen en misschien zelf uit de competitie worden geroyeerd.
Voor Brasur scoorden David Uden en Enrico Waal uit een strafschop en bij Napoli waren het Purnel van Bosse en Cristenes Nunes.
Het programa voor woensdag 18 februari is als volgt: 18:00 uur KPA-Puwa Nani en 20:00 uur Slee Juniors-Jong Aurora.

More
articles