Twee jongens verdronken in Surinamerivier

Twee jongetjes, van respectievelijk acht en twee jaar, zijn vanmorgen verdronken in de Surinamerivier, ter hoogte van het dorp Balingsula. Het hoofd van de PR-afdeling van het Korps Politie Suriname, inpecteur Humphrey Naarden, zegt in een gesprek met De West dat de twee jongens in Frans-Guyana wonen en dat ze samen met hun moeder op familiebezoek waren in het binnenland toen het noodlot toesloeg. Volgens het voorlopig verslag van de politie, waren de jongens onder toezicht van hun moeder in de rivier aan het zwemmen. Ineens zag de moeder een van de jongens spartelen. Op hetzelfde moment zag ze de andere jongen niet meer. Dorpelingen die op haar hulpgeroep zijn afgekomen, hebben de lijkjes geborgen. De politie van Brokopondo onderzoekt de verdrinking. Ondertussen zijn beide jongens geïdentificeerd. Het gaat om Zidani Venloo (2 jaar) en Kevin Pikintio (8 jaar).

More
articles